Névadó pályázat kommentátora

előző oldal

Az első magyar robotrepülőgép elnevezésére kiírt pályázatunk során a verseny nemcsak a névadók, hanem a neveket kommentálók között is folyt, ahol nyertes lett és olvasóinknak bemutatkozik

Varga András

Születésemtől fogva – 28 éve – fővárosi, ezen belül is rákoscsabai vagyok, műszaki számítástechnikusi és villamosmérnöki végzettséggel rendelkezem, egy budapesti telephelyű elektronikai gyártó – és szervízelő cégnél dolgozom.

A repüléshez azóta vonzódom, mióta 8 éves korom körül láttam a Végső visszaszámlálás című filmet. Maketteztem úgy 2-3 évet, utána megtudtam, hogy a kerületben működik egy modellező klub, a Kép utcai iskola hátsó udvarán.

Ez 15 éve történt, azóta a Rákoshegyi Modellező Klub színeiben rengeteg bel- és külföldi versenyen vettem részt, többek között két alkalommal világbajnokságon is.

Az UAV-k iránti érdeklődésem az elmondottak alapján abszolút érthető, hisz ezen a területen találkozik a szakmám és a hobbim.

A pályázat hirdetését sokakhoz hasonlóan az iwiwen láttam meg. Őszintén örülök, hogy végre egy hazai cégnek sikerült egy teljes egészében magyar fejlesztésű rendszert összehozni.

A kommentfalon szenvedélyes vita folyt arról, hogy marketing szempontból a magyar vagy az angol név előnyösebb – véleményem szerint magának a névnek egy ilyen terméknél nincs marketingértéke, a beszerzés a műszaki paraméterek és üzleti konstrukciók alapján zajlik.

A nem létező dilemma megoldására javasoltam a Starpath nevet: egyrészt mindenhol értik, másrészt magyar vonatkozása is van.

Szerintem a bírálók jól döntöttek a neveket illetően, két különböző névvel az eszköz két különböző konfigurációját is meg lehet jelölni (pl. eltérő hasznos terhek).

————————————————————————-
Az első magyar robotrepülőre kiírt
névadó pályázat
nyertesei bemutatkoznak:
Varga RichárdBató AndrásVarga András
————————————————————————-

Nimród néven egyébként már létezik egy British Aerospace által gyártott repülőgép, a Turul meg azért jó név, mert különben milyen nevet adnánk egy ízig-vérig magyar madárnak?

előző oldal

Korábbi anyagunk:
A névadó pályázat eredményhirdetése

A szponzorok linkjei:
Vértes Hotel Siófok
Wizz Air Diszkont Légitársaság
Alabástrom Panzió Bogács

STA TRAVEL