Új célállomások és járatsűrítések a nyári menetrendben

Összefoglalva:
Három új város és járatsűrítések szerepelnek a Malév 2009. március 29-én életbe lépő nyári menetrendjében. A légitársaság kelet-európai útvonalhálózatát két új célállomással erősíti, a népszerű turista és kulturális célpontnak számító Szentpétervárral és a légitársaság ötödik romániai célállomásával, Jászvásárral. Újdonság a Jordánia fővárosába, Ammanba közlekedő Malév járat is, ezen az útvonalon heti két alkalommal repül majd a magyar légifuvarozó.

Az új célállomások és Budapest között a Malév egyedüliként biztosítja a menetrend szerinti összeköttetést. Az útvonalhálózat bővítése mellett a légitársaság kilenc vonalán sűríti frekvenciáit a nyári időszakban, valamint a Malév-Aeroflot közös járattal napi kétszeri összeköttetést kínál utasainak Moszkva és Budapest között. Mindezek mellett idén is elérhetőek lesznek a nemzeti légifuvarozó gépeivel az olyan népszerű nyaralóhelyek, mint az andalúziai Malaga és az adriai Split.

Vásároljon a Malévtól repülőjegyet online! !

A nyári menetrend részletei

Két új célállomással erősít a Malév Kelet-Európában
Szentpétervárra heti két járatot biztosít a Malév, melyek menetrendje egyaránt ideális a számos különleges látványosságot és kulturális programot kínáló városba utakat szervező irodák és egyéni utazók számára. A légitársaság a magyar turisták mellett számít az orosz régióból Budapestre látogatókra is. A járatok április 22. és október 21. közötti időszakban a nyári utazási főszezonban közlekednek.

Jászvásár (Iasi) a Malév ötödik romániai célállomása az ország észak-keleti részén fekvő régióközpont, ahová a légitársaság május végéig öt, júniustól hetente hat napközbeni járatot fog üzemeltetni. A Malév az új vonalon elsősorban a romániai régió és Nyugat-Európa közötti átszálló, illetve olyan magyar business utasokra számít, akik üzleti célból látogatnak a gazdaságilag fejlődő térségbe. A Malév már jelenleg is kedvező piaci pozíciókkal rendelkezik a stratégiai fontosságú romániai piacon, ahol öt célállomásával vezető nemzetközi légitársasággént van jelen. Jászvásár a oneworld légitársasági szövetség térképén is új célállomásként fog szerepelni.


Highslide JS

Ammanba heti két járattal repülnek a magyar légicég B737NG repülőgépei. Jordánia fővárosával immáron négyre bővül a Malév közel-kelti célállomásainak száma. A térségbe közlekedő járatok utasainak jelentős része Budapesten keresztüli átszálló utas, ezért az ammani járat menetrendje is, a damaszkuszi, libanoni és tel aviv-i járatokéhoz hasonlóan, jól illeszkedik a légitársaság nyugat- és észak-európai menetrendi hullámához. Ammanba a oneworld-tag Royal Jordanian által üzemeltetett RJ-MA code-share járaton eddig is utazhattak a Malév utasai, június 1-től viszont már csak a magyar légitársaság repülőgépei kötik össze a két fővárost, az új járaton szerepelni fog a jordán királyi légitársaság kódja is.

Kilenc útvonalán sűríti járatait a Malév a nyári menetrendtől kezdődően az előző évihez képest. Hamburgba az eddigi napi egy helyett kétszer fognak repülni a légifuvarozó gépei. Az utasok egy reggeli és egy esti járat közül választhatnak, amely az üzleti, a turista és az átszálló utazóközönségnek egyaránt kitűnő lehetőségeket biztosít a hasznos és praktikus időkihasználásra. A járatsűrítéssel a Malév jelentősen növeli németországi kapacitását, ahová jelenleg is már hetente 45 járatot közlekedtet, a plusz hét járattal ez a szám már 52-re fog emelkedni.

Vásároljon a Malévtól repülőjegyet online! !

Római vonalán is egyről napi kettőre növeli saját üzemeltetésű járatai számát a légitársaság, emellett az Alitalia üzemeltette napi két járaton is szerepel a Malév kódja.
Zágrábba heti hattal bővül a frekvencia, ennek köszönhetően már heti húsz járat közlekedik a horvát és magyar főváros között a nyári menetrendtől, a hét négy napján már napi három összekötetést biztosítva.

A thesszaloniki és tiranai vonalakon heti hárommal nő a járatszám, így a görög tengerparti nagyvárosba és Albánia fővárosába egyaránt 13-ra nő a járatsűrűség hetente.
Tel Avivba is bővít a Malév, heti két plusz járattal 14-re sűrítve azok számát, melyek kitűnő csatlakozást biztosítanak a Nyugat-Európába átszálló utasoknak.
Bukaresti és helsinki vonalán is tovább erősít a magyar légitársaság, plusz két járatot állít be a román és plusz egyet a finn főváros felé, tovább növelve ezzel a már eddig is jelentős heti járatszámokat. A kedvelt fekete-tengeri nyaralóhely, Várna a heti plusz két járattal már a hét minden napján, szombaton és vasárnap kétszer is, közvetlenül elérhetővé válik Budapestről.

Vásároljon a Malévtól repülőjegyet online! !

A Malév és az Aeroflot a nyári menetrendi időszaktól ismét közösen üzemeltetik a Budapest és Moszkva közötti járataikat. A „code-share” megállapodás érvénybe lépésével egy időben a Malév gépei újra az Aeroflot bázisának számító Seremetyevó repülőtérre fognak közlekedni. Az együttműködésének köszönhetően a két főváros között ismét napi két járat közül választhatnak a két légifuvatozó utasai. A közös üzemelésű járatokat a Malév új generációs Boeing B737-sekkel, míg az Aeroflot Airbus A319 típusú repülőgépekkel teljesíti.

Idén nyáron is bekerülnek a menetrendbe a népszerű tengerparti nyaralóhelyek, az andalúziai Malaga és az adriai Split. A spanyol városba a Malév gépei hetente kétszer, míg a horvát tengerpartra hetente ötször közlekednek a nyáron.

A Malév 34 ország 50 célállomására közlekedtet járatokat a 2009-as nyári menetrendi időszakban. A légitársaság repülőgépei naponta átlagosan 140 felszállást hajtanak végre.

Vásároljon a Malévtól repülőjegyet online! !

Tekintse meg a légitársaság jelenlegi flottáját, hogy lássa, milyen géppel repülhet majd.

A turbopropos Malév tervekről részletek a társaság honlapján, ez a forrása az alábbi képeknek is.

ujgep_belsovel.jpg