Mazury Airshow 24 képben

Hétvégén két napon át égi színpaddá vált Lengyelországban a kisváros, Gizyko tópartja. A légi parádét rendező helyi repülőklub küldött nekünk jónéhány fényképet. Mindegyik mögött van egy másik nagy kép, kattintsanak.

mazury

A lengyel légierő bemutató köteléke mellett szerepet kapott a bemutatókban az egykori szovjet géppark, a Mig-29-től a Jak-52-ön át a hallhatatlan Antonov An-2-ig.

mig29mazury2mazury6

Szombaton nagyobbrészt szakadt az eső, a közönség kitartott, a tv is közvetítette az eseményt, akit érdekel róla egy hatórás anyag, a bejegyzés végén megtalálja a linkjét.

mazury31

Nemcsak a lengyel füstködöt mutató katonai bemutató kötelék miatt irigykedhetünk, hanem a lengyel légierő Hercules szállítógépe miatt is. A Lockheed C-130 bemutatója még a szürke háttér előtt is impozáns volt.

iwona33

A műrepülések mellett volt helikopter mentőgyakorlat meg ejtőernyős ugrás a szárazföldre.

mazury41

A bemutatók technikai hátterét a közeli füves reptér biztosította de az esti tűzijáték már a parton volt.

reptér1reptér2tűzijáték

A légi parádé vizes részét a hidroplánok uralták, amelyek kétéltűek révén éjszaka szintén a reptéren parkoltak. Két kép ízelítőnek, további részletek róluk a Vizirepülés oldalunkon nemsokára.

hidroplán1

Nálunk a Balatonon is lehetne, sőt a kecskeméti repülőnap elmaradása miatt illene ilyen karakterű repülőfesztivált rendezni. Siófok vagy Keszthely tópartja lehetne a helyszín, rendelkezésre állnak a háttér repülőterek, Keszthelynél még betonkifutós is a Hévíz-Balaton repülőtér. Honvédségi oldaltól van Gripen berepülő pilótánk, világbajnok ejtőernyős válogatottunk, Pápán a C-17.

Repülni JÓ Youtube csatornája

Motoros és vitorlázó műrepülő világbajnokainkkal Dunát lehetne rekeszteni, old timer gépeinkből szerencsére egyre több repül. A repülős társadalom egy része visszakívánja az augusztusi repülőnapot, a Wizz Air Airbusa a tó felett is áthúzhatna. És hidroplánok is szívesen jönnének, ahogy erről már oly régóta beszélek.

iwona11

Végül a képen az idei Mazury Airshow bemutatóin résztvevő pilóták egy csoportja és egy szem nőként Iwona Doroszko, neki köszönhetjük a fenti és a Hölgypilóták blogunkon publikált képeket.

REPJEGYVADÁSZ

Ráadásként az igért hatórás videó. Mint látható folyamatosan fejlesztjük az oldalt, őszre kész lesz az új dizájn és akkor már nem kell annyit kattintani a nagy képekért.

Címkék: akrobata    Balaton    helikopter    katonai    Kecskemét    képtár    Mazury tavak    pilóta    repülőnapok    vidéki repterek    vízirepülés

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL