Volocopter VC200 dinamikus teljesítmény repülése

A gyár változtatott a filozófián, a volocoptert már két utasos és önvezető, függőleges felszállású elektromos hajtású repülőgépnek írják le, miközben tesztekkel készülnek a sorozatgyártásra.

volocopter121

Márciusban volt az első emberes repülés, természetesen a volocopter feltalálója s a cég vezetője, Alex Zosel ült a gépben. Júniusban üresen repültek olyan feladatokat, ami a kisrepülőgép különböző teljesítményének határértékeit tesztelte. A videón minden nyomon követhető, a földön Alex kontrollálja szemmel is „édesgyermekét”

Az eredményeket átültetik az önvezető szoftverbe, ami arra is jó, hogy pilóta üzemmódban korrigálja az esetleges emberi túlzásokat. Így valóban pár perc alatt elsajátítható lesz a volocopter vezetése, ami sportos élményt is nyújthat majd repülést szerető tömegeknek.

Repülni JÓ Youtube csatornája

Kíváncsian várjuk, hogy jelenleg a világon nem túl drón barát hangulatban a Német Szövetségi Légügyi Hatóság hogyan támogatja tovább a fejlesztést. A hatóság eddigi pozitív hozzáállását jól mutatta, hogy a se nem helikopter, se nem hagyományos repülőgép eszközre új kategóriát rendszeresített, a volocoptert.

volocopter212

A volocopter unmanned üzemmódban egy emberszállító drón is, ahol tulajdonképpen Európa felveszi a kesztyűt a kínai Ehang 184 fejlesztéssel. De mostanában sokat emlegetik a repülő autókkal kapcsolatban is őket.

REPJEGYVADÁSZ

Én ha milliárdos lennék, a volocopter sorozatgyártásába és közösségi használatába fektetném a pénzemet.

Címkék: drón    elektromos hajtás    polgári    repülőgép    uav    ujdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL