85 éves a magyar óceán átrepülés

Az Atlanti óceán átrepülése után már Magyarországon egy téves üzemanyag-vezeték átkapcsolás miatt Endresz Györgyék a bodméri kukoricásban landoltak, de ez semmit nem von le rekordjuk értékéből. A repülőbarátok néhány napja a helyszínen az emlékműnél ünnepelték meg a világra szóló repülés évfordulóját.

koszorúk

Néhány éve videót készítettünk a Trianon-i békediktátum elleni tiltakozásként is 1931 évben megszervezett óceán átrepülésről és az emlékmű létrehozásáról.

Az idei megemlékezést is a bicskei Magyar Sándor Repülő Egyesület szervezte.

polgármester1

polgármester
Fotók: Adravecz Tamás

Az ünnepségen beszédet mondott Pálffy Károly bicskei polgármester és több politikai és repülős szervezet képviselője mellett koszorúzott Tessely Zoltán a térség országgyűlési képviselője, valamint Bálint Istvánné, a város alpolgármestere is.

További részletek és Adravecz Tamás további fotói a helyi médiából.

REPJEGYVADÁSZ

Az emlékműről készített videót feltettük a Repülni JÓ új Youtube csatornájára, ahová a feliratkozást ajándék kuponokkal ösztönöznénk. Minden tíz feliratkozó közül egészen a 100 eléréséig kiválasztunk egy-egy személyt, aki nyilvánossá tette a feliratkozását és kap tőlünk egy Repülni JÓ Összerakható e-kiskönyvet, amit a kuponnal a 15 közül kiválaszthat.

Címkék: hiresség    pilóta    rendezvények    történelem    videó

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL