Embraer alkatrészgyártás Magyarországon, javitóbázis nyitása Debrecenben?

A brazil-magyar gazdasági kapcsolatok erősítése kapcsán két repülőgépiparral kapcsolatos témában is tárgyal Brazíliában Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. Mexikó után Brazília Magyarország második legfontosabb partnere a térségben, a két ország között csaknem félmilliárd eurós kereskedelmi forgalom van, és szeretnék ezt a többszörösére növelni.

embraer ejet

Az olcsó lakásépítés, vízművek, húsipar export témák mellett a tárgyalásokon szerepel a magyar repülőgépipar is.

Szabó László elmondta, hogy a Sao Pauló-i repülőtéren jelenleg a kültéri biztonsági rendszer pilot-projektjén dolgozik egy magyar vállalkozás. A céggel tárgyalásban van a brazil Embraer repülőgépgyár is. Az Embraer-nek ajánlottak továbbá csaknem harminc magyar céget is, amelyek repülőgép-alkatrészeket, illetve -technológiát gyártanak.

A brazil repülőgépgyártó helyszínt keres Kelet-Közép-Európában, a magyar delegáció ismét kiajánlotta Debrecent, hogy ott hozzák létre javítóbázisukat – tette hozzá.

embraer

A Wikipedia szerint volna mit Debrecenben karbantartani. A megrendelésekkel együtt néhány környéki légitársaság egyfolyosós Embraer gépparkja: LOT 43, Air France a KLM-mel 35, Alitalia 15, Finnair 15, FlyBe 10.

Címkék: hirek    légitársaság    repülőgép    repülőgép karbantartás    repülőtér    vidéki repterek

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL