easyJet térkép helyett okoscipőt kínál városlátogató utasainak

Az easyJet diszkont légitársaság a személyzetnek készített okosegyenruhák után okoscipőt fejlesztett utasainak. A cipőben beépített GPS technológia segíti a turistákat új városok és látnivalók egyszerűbb felfedezésében annak veszélye nélkül, hogy eltévednének.

okoscipő

A Snaekair-nek nevezett különleges, lopakodóként is becézhető új okoscipőt a Barcelona Street Project eseményen mutatták be. A GPS technológiával felszerelt cipő Bluetooth segítségével kapcsolódik össze az okostelefonon található alkalmazással, és apró, rezgő szenzorok segítségével irányítja gazdáját, hogy milyen irányba induljon.

44

A technológiának köszönhetően a turista megtalálhatja a helyi nevezetességeket anélkül, hogy térképet, vagy telefonja képernyőjét figyelné. Emellett jól jöhet akkor is, ha egy hosszú, barcelonai éjszaka után szeretne a cipő tulajdonosa visszatalálni a szállodába.

Az easyJet azt tervezi, hogy a Sneakair továbbfejlesztett változata a repülőgépek fedélzetén is megvásárolható lesz.

A hordható technológia nem ismeretlen terület az easyJet számára: a légitársaság tavaly novemberben, 20. születésnapján mutatta be a világ első, légi-utas kísérők, és mérnökök számára kialakított, hordható technológiával ellátott egyenruháit.

A képen a légitársaság születésnapján Carolyn McCall vezérigazgatónő, aki elkötelezett az új technológiák iránt. Nemrég a járatokat követő app-ot hoztak létre, használják a drónokat a repülőgépek karbantartásában, felvették a harcot a vulkáni hamu ellen.

Címkék: diszkont    légitársaság    rendezvények    ujdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL