Bővülő flotta és új desztinációk, köztük Rijád a Czech Airlines nyári mentrendjében

A tavaly nyereséges cseh nemzeti légitársaság idei új nyári menetrendjében sok új járatot indít és hozzá bővíti a flottáját is.

České aerolinie

Történelmi lépésként a légitársaság július elejétől elindítja első közvetlen járatát Szaúd-Arábia fővárosába, Rijádba – egyelőre szezonális jelleggel szeptember végéig. Az útvonalon a képen látható Airbus A319 gép szolgál majd, a repülési idő pedig 6 óra lesz.

Az első járat július 5-én indul Prágából, ezt követően hetente 2 alkalommal kedden és szombaton 19.00 órai prágai indulással és másnap hajnali 01.55 órai rijádi érkezéssel közlekednek a járatok. Visszafelé Rijádból minden szerdán és vasárnap 03.30-kor indulnak a gépek és 8.35-re érkeznek Prágába.

Nyártól a cseh légitársaság számos új, további menetrend szerinti járatot indít Prágából, így Málta, Birmingham, Helsinki, Pisa, Zágráb, Szkopje, Odessza, Kalinyingrád, Kazan és Ufa is felkerül a palettára. Az új desztinációk mellett a CSA újraindítja legsikeresebb szezonális járatait Bilbao, Porto, Liverpool, Linköping és Vaxjö útvonalakon.

A közös üzemeltetésnek köszönhetően további izgalmas úti célokként kiemelnénk Ajaccio, Alghero, Kefalonia, Rovaniemi, Oulu, Turku, Vaasa, Bergen és Trondheim városokat, ezeket székmegosztásban a Travel Service, Finnair és a SAS Scandinavian Airlines repüli.

Összességében ezen a nyáron a légitársaság 23 ország, 47 célállomására repül saját járataival, illetve 44 ország 130 célpontjára a légitársasági partnereivel közösen. Napi három budapesti járattal ezek a célpontok optimális prágai átszállással a magyar közönség számára is elérhetőek.

41nagyatr

Bővül a flotta is. Április végétől megjön a negyedik ATR-72-500, amit lehet látni a budapesti reptéren. A kilenc Airbus A319 mellé pedig 2016 májusától 6 hónapon keresztül egy Boeing 737-400 típusú, a szlovák Go2Sky légitársaság által üzemeltetett gépet bérelnek személyzettel és karbantartással együtt. A flotta zászlóshajója egy Airbus A330 széles törzsű óceánjáró, míg a végén a legkisebbek a három ATR-42 turbólégcsavaros gépek.

A Czech Airlines hazai képviseletét az Aviareps Magyarország Kft látja el.

Címkék: hirek    légitársaság    Prága    repülőgép    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL