Először repült ember a Volocopter VC200 elektromos hajtású gépen

White Lady, Fehér Nemes Hölgy lett a beceneve a Volocopter VC200 teljesen új elvű repülőeszköznek, mely nemrég kapta meg az emberes berepülési engedélyt. Alexander Zosel feltaláló-cégvezető igazgató pedig a minap sikeresen először repült vele.

vc1

Az engedély kiadása kapcsán a különleges légijárművet már bemutattuk. A Volocopter egy dzsojsztikkal vezethető, a többit a számítógép intézi.

Majdnem azt írtam, hogy az első pilótás felszállásnál felbőgtek a rotorok, de az elektromos hajtás miatt csak felpörgött a 18 darab kis rotor, és a pilóta a cég telephelyén a levegőbe emelte a jövő személyes városi repülési eszközét. 20-25 méter magasan lebegett, körzött vele. Majd elengedte a dzsojsztikot, amikor a gép automatikusan átment lebegésbe.

vc21vc22
vc23vc24
Fotók: e-volo céges oldal

A végén a feltaláló-cégvezető igazgató pedig kipróbálta azt a funkciót is, amikor a gép irányítás híján a lebegésből magától leszáll. A részletek a videón.

Ott lesznek két hét múlva Európa legnagyobb kisgépes kiállításán, az Aero Friedrichshafen-en, ahova mi is megyünk. A következő képeink és anyagunk róluk már ott fog készülni.

Címkék: drón    elektromos hajtás    Friedrichshafen    helikopter    hirek    ujdonságok    videó

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL