Bioüzemanyag és Facebook app a Holland Királyi Légitársaságnál

A KLM a világ legrégebbi légitársasága, amely a jövőbe tekint és a héten ehhez újabb szolgáltatásokat indított. Elsőként Európában kizárólag csak bioüzemanyaggal repül egy menetrendszerinti útvonalat és a Facebook Messenger révén elegánsabb utasainak a kiszolgálása is.

repjegyvadász1

A bioüzemanyaggal működő és Embraer E-190-es típusú repülőgépekkel üzemeltetett járatok az oslói Avinor repülőtérről indulnak Amszterdamba, amely az első reptér, ahol csővezetéken keresztül áramlik az új üzemanyag. Az Embraer üzemanyag tartályokba camelina olaj kerül, amit sárgarepce növény magjából sajtolnak.

bio22

Az új üzemanyagot az ITAKA (Initiative Towards SustAinable Kerosene for Aviation) projekt keretein belül készítik az Air BP és a SkyNRG cégek. Az ITAKA-t az Európai Bizottság anyagi támogatásával a légiközlekedési és üzemanyag szektor vezető vállalatai hozták létre.

A KLM célja a CO2 kibocsájtás húsz százlékos csökkentése az évtized végéig, amelynek a Fokker – Embraer flotta csere mellett az új üzemanyag is az eszköze.


Fokker mögött az új Embraer

A Holland Királyi Légitársaságnak több mint 15 millió Facebook követője már elég nagy közösség ahhoz, hogy oda egyre több szolgáltatást telepítsenek.

Tavaly már aktiválták a Messenger gombot a Facebook oldalukon, az új csatornán negyven százalékkal, heti tízezer beszélgetésre nőtt az ügyfélszolgálatuk forgalma. A héten új elemként bekapcsolták a Messengerbe a repülőjegy, a beszállókártya és más utazási dokumentumok letöltését is.

face9

Az új Messenger szolgáltatás minden utas számára elérhető, aki a KLM.com oldalon foglal jegyet, és kiválasztja az opciót, hogy a Messenger applikáción keresztül kéri az infókat. Még nem lehet a Facebookon jegyet venni, de ami késik, nem múlik.

Címkék: légitársaság    repülőgép    ujdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL