AVIAREPS légitársaságokkal több kontinensre utazhatunk

Az idei Utazás kiállításon a bécsi repülőtér standján találkoztunk és beszélgettünk Tóth Attilával, az AVIAREPS Hungary ügyvezető igazgatójával az általuk képviselt légitársaságok által nyújtott utazási lehetőségekről.

16utazás101

Miért éppen itt találkozunk ki nem mondott kérdésemre kézenfekvő a válasz. A bécsi repülőtérről néhány AVIAREPS által képviselt légitársaság és sok magyar utasuk indul Bécsből szerte a világba, ezért a vendégség. Amúgy Budapestről a Népligetből, mondta Attila, napi négy öt alkalommal kényelmes az autóbusz transzfer a bécsi repülőtérhez. A buszjegy egy személyre oda-vissza pedig csak tízezer forint körüli árban van.

Az Aviareps által képviselt légitársaságokkal a magyarországi közönség számára minden földrész elérhető, legyen ez a beszélgetésünk vezérfonala. Kezdjük Amerikával.

Nyáron nagyon erős Amerika. Az Air Transat kanadai légitársaság Budapesti indulással kiváló hetente egy direkt járatot kínál Torontóba. A gép csütörtökön repül el Budapestről és szerdán indul vissza. Közvetlen átszállással Montreal és Vancouver is elérhető vele. Kanada három nagyvárosába nyáron utaznak a legtöbben, télen inkább a meleg éghajlat a nyerő.

Ezen a területen Amerikában a Karib térség nagyon-nagyon közkedvelt, az idei télre már most foglalhatóak jegyek és a legkedvezőbb árakat az ember ilyenkor érheti el. Ide a térség specialistája a német Condor légitársaság repül Bécsből és más német városokból. A heti Condor járatok közül kiemelném télen a Bécsből a dominikai Punta Canaba vagy a kubai Varaderoba indulókat.

És milyen célpont Dél-Amerika, ahol nyáron Brazíliában olimpia lesz.

A Condor Dél-Amerika felé is nagyon erős, napi szinten München és Frankfurt átszállással is. Ami most azért fontos, mert megszűnik a portugál légitársaság budapesti járata, így nagyobb igény lesz a térség felé. Brazília pedig kiváló turisztikai fogadó ország, nemcsak az olimpiai miatt.

16utazás99

Maradjunk Bécsben és irány Afrika.

Bár Afrikába a Condor is sok jó célpontra repül Fokvárostól a Kilimandzsáróig, de Afrika specialistája mégis az Ethiopian légitársaság, aki modern Boeing B787 Dremaliner-ekkel repül. Bécsből jelenleg három, nyáron már heti négy járata lesz Addisz Ababába. Azonnali csatlakozásokkal utazhatunk tovább a Seychelle szigetekre, Zanzibárba, meg az összes többi kontinensre. Brazíliában például Sao Paulóba, ahová az európai és magyar piacon sok jegyet eladnak.

Az Ethiopian Afrika vezető légitársasága, ő kapta az első Dreamlinert is a kontinensen. Szingapúri járata mostanában nagyon sikeres, de ritkán mennek tőlünk abba az irányba Ázsia felé.

Váltsunk földrészt, jöhet Ázsia.

Itt a tajvani EVA Air légitársaságot emelném ki. Ők tavaly egy ötven gépből álló megrendelést tettek le a Boeing asztalára Dreamlinerekre és Triple Sevenekre. Jelenleg a flottájuk leginkább az utóbbiból, Boeing B777 gépekből áll és őszre is egy ilyen teljesen új repülőgépet küldenek majd Bécsbe háromosztályos konfigurációval. A biznisz és a turista osztály között harmadikként van egy prémium economy, ami egyébként a kedvencem. A Bécs Bangkok közvetlen járatuk a közönség nagyon kedveli, mert a térség üdülőhelyeire továbbutazóknak így csak egyszer kell átszállniuk.

utazás41

Hölgyek az Aviareps Hungary-tól: Ásványi lldikó és Jávori Gabriella

A magyar piacon nagyon új Kínából a Xianmen légitársaság, ami a Sanghaj és Hongkong között levő város nevét viseli és a három város a központja. Fiatal magán légitársaságként Dreamlinerekkel kiváló összeköttetést kínál Európával, jelenleg még csak Amszterdamban szállnak le. Ők SkyTeam partnerek, ezért kézenfekvő, hogy a ráhordó járatuk a KLM Budapestről vagy Bécsből. Kínába átszállással bárhova, köztük Tibetbe és Észak Kínába is elviszik az utast, ragyogó árakkal. Budapest és Kína között – persze városonként és szezononként eltérően – nagyságrendileg már 150 ezer forintból lehet egy jegyet venni oda-vissza illetékekkel együtt.

Ideje elmenni Kínába, csak a szmogot kell elkerülni.

A szmognak az őszi és a téli hónapok inkább a szezonja, amikor a Góbi sivatag felől a homokot fújja a szél vagy szélcsendben ekkor a füst nagyon megáll Peking vagy Sanghaj fölött.

Ázsiában még többek között a portfóliónkban van Indiából a Jet Airways, vagy újabban Koreából a Star Alliance légi szövetség tag Asiana, aki Frankfurtba, Rómába, Párizsba, Isztambulba, Londonba repül jó budapesti csatlakozásokkal.

De Szöulból Prágába is jöhetünk naponta a Korean Air légitársaság megosztott székein, amely ma már anyacége a Czech Airlines-nak. Térjünk vissza Európába.

A Czech Airlines térségünk vezető légitársasága, töretlenül fejlődik, a tavalyi évet is nyereséggel zárta, előző nyáron több mint húsz új desztinációt indított. Budapest-Prága várospár között napi három járatuk repül, hétvégén napi kettő. Ide az utaslétszám növekedése miatt a légcsavaros gépek helyett egyre többször Airbuszokat tesznek be.

attila

Átszállással Észak Európa, a FÁK országok, meg az anyacég miatt Korea kiváló célpontok, de nagyon kedvelt a Deltával a New York-i járatuk is, ahol code share formában egy jegyet lehet venni.

Másik cégünk dél felé az Air Serbia, korábban volt, de sajnos most nincs budapesti járata. Viszont Belgrád autóval könnyen és gyorsan megközelíthető, érdemes onnan továbbutazni velük a Balkánra. Innen nyáron többek között Podgorica, Tivat, Várna, Tirana kedvelt célpontok.

Idén nyártól indul Belgrádból az Air Serbia New York-i közvetlen járata, és az Etihad anyacég miatt Belgrádból a Közel Kelet, Ázsia, Ausztrália is kiválóan elérhető.

Jól gondolom, hogy New Yorkba nemcsak Prágán át vagy Belgrádból repülhetünk, hanem a portfólióba tartozó más légitársaságokkal is?

Harmadikként a Dreamliner kényelmét nyújtja Bécsből az Ethiopian, egy-két napos megállót érdemes Addisz Ababában valamelyik irányban igénybe venni. Ha valaki az Airbus emeletes gépén az A380-on utazna szívesen, akkor Belgrádból Air Serbia jeggyel ezt Abu Dhabin keresztül is megteheti, esetleg közvetlenül jön vissza Belgrádba.

Címkék: arcképek    interjú    légitársaság    rendezvények    repülőgép    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL