Amazon saját cargo flottát hozott létre

A régi pletyka valósággá vált. A világ legnagyobb ma már nemcsak könyves online áruháza a drónok után újabb légi szállítási eszközt hozott be a birodalomba. Az Amazon.com a héten saját teherszállító flottára kötött lízing szerződést.

amazon

A szerződés tárgya 20 darab Boeing B767 cargo gép, melynek üzemeltetését is egy légi cég vállalja. A repülőgépek alkalmasak a földrészek közötti forgalomra is, ezért az egyik Amazon vezető szerint két nap alatt bármit bárhova le tudnak majd szállítani. Ez különösen a nagy vásárlási rohamok, például a karácsony előtt lesz majd előnyös.

A saját légi cargo flotta létrehozása jól mutatja az online vásárlási mód terjedését a világon, ahol a verseny egyik legfontosabb eleme lesz majd az interneten megvett termék gyors kiszállítása. Az Amazon.com szállítási lánc végén ott a drón, most meg az elején jönnek a Boeing cargok.

repjegyvadász1

A saját flotta létrehozása nem jelenti azt, hogy a világ két legnagyobb légi cargo cégével az Amazon felmondaná a megállapodást. Nincsenek is egy súlycsoportban, hiszen a FedExnek 300, a UPS-nek pedig több mint száz gépe szállítja a világon az árukat.

A fenti két cég nyilatkozója sem siratta nagyon a megrendelés egy részének elvesztését, bár a tőzsde az emlitett cégek részvényei árfolyamának pár százalékos csökkentésével azért reagált a hírre.

amazon2

Végül a cargo nem Jumbo lett

Végül az új légi cargo flottával lett kerek az Amazon alapító és vezér Jeff Bezos – kattintson érte a képre – légi portfóliója. A milliárdos a Blue Origin cégével nemrég óta sikeresen az űrt karcolja, Boeing cargo flottájával áthidalja az óceánokat, a vevők ajtaja előtt pedig a drónok teszik le a megrendelt könyvet vagy más árut.

Címkék: drón    hirek    légitársaság    ujdonságok    űr

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL