Utazás kiállítás 2016

Ha március, akkor Utazás Kiállítás a Hungexpo vásárváros A pavilonjában, évente egyre kevesebb repülős elemmel. Helyszíni riportunk után a következő napokban felidézzük a hosszabb beszélgetéseinket is.

repjegyvadász1

A legnagyobb repülős bejelentés a kiállításon az volt, hogy széleskörű összefogás keretében a Hévíz-Balaton repülőtér visszaszerezte korábbi moszkvai menetrendszerinti járatát. Az orosz UTAir légitársaság júliustól 18 héten át vasárnaponként közlekedik majd a Balaton és az orosz főváros között. A Magyar Turizmus Zrt. és a Hévíz TDM Egyesület fele-fele arányban, összesen 30 millió forinttal járul hozzá a járatnyitást kísérő marketingkampányhoz.

utair

A kép mögött az idei balatoni menetrend, kattintson!

Papp Gábor, Hévíz város polgármestere elmondta, hogy a város színes, nemzetközi vendégkör kialakításán dolgozik, ami elsősorban az egészségturisztikai szolgáltatásokra épül. Ennek fontos része a hagyományos német irány mellett az orosz gyógyvendég, aki jellemzően többhetes fürdőkúrára érkezik. Hozzáteszem: az elmúlt öt évben szinte megduplázódott a hévízi orosz vendégek száma, amit tovább erősít a régi-új moszkvai menetrendszerinti járat várhatóan 15 ezer idei vendégéjszakával.

A bécsi reptér az utazási kiállításra szinte hazajár, sajnos a Budapest Airport az idén nem vett részt a kiállításon. Bécsből sokan indulnak Magyarországról is, kitűnő a budapesti napi négy busztranszfer. A részletekről holnap közlünk interjút.

16utazás916utazás6utazás23

Családi élményközponttá nemesedett a szolnoki repülőgép múzeum és idén nyártól várja az érdeklődőket, tudtuk meg a város standján az új formáció, a REPTÁR marketing igazgatójától. Marsi Gabriella elmondta, hogy a vasúti indóház történelmi környezetébe költöztetett repülőgépeknél helyi pilóták kalauzolják majd a közönséget. De szimulátorokban is harcolhat a néző-pilóta. 4D mozit nézhet, hazavihet maketteket és programokat, részletekről itt olvashatnak.

A MÁV-START egy életnagyságú elővárosi vonat makettel vett részt a kiállításon, abban beszélgettünk a társaság marketingvezetőjével arról, hogy milyen összefogás és verseny van a vonat és a repülés között. Schulek Tibor beszélt a ferihegyi csatlakozásról, külföldről, részletek szintén már a jövő hét elején.

A díszvendég Kína impozáns standján folyamatos volt az érdeklődés a kínai nemzeti légitársaság iránt, aki tavaly óta közvetlen járatot üzemeltet Peking és Budapest között. A másik díszvendég, az idei olimpia házigazdája, Brazília standján beszélgettünk Szolnok Péterrel, aki már a TAP pesti járata megszűnte miatt Bécsen keresztül szervezi a magyar utasokat az olimpiára és Portugáliába.

airchinautazás3
utazás216utazás14
Még több kép a Facebook oldalunkon

Makettel a South African Airways is jelen volt és Horvátország standján hallottam a szívemhez közelálló hidroplánokról is. Az European Coastal Airlines 19 személyes hidroplánjai az idei évtől a kompok és a hajók mellett új élményt kínálnak az adriai idegenforgalomban.

Az Utazás kiállítás vasárnap estig tart nyitva, érdemes kilátogatni más élményekért is.

Címkék: hirek    képtár    légitársaság    rendezvények    repülőtér

1 hozzászólás

  1. Utazás Kiállítás 2017 a jövő héten, repülés szinte csak utazási csomagokban - Repülni Jó

    2017. február 17. @ 14:01

    […] részletek az Utazás kiállitás oldalán, a korábbi évekről cikkeink pedig az Archívumunkban […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL