Wizz Air hírek Szingapúrból és Kutaisziről

Két napja rangos díjat vett át Váradi József vezérigazgató Szingapúrban, ma meg bejelentették a kutaiszi bázis megnyitását egy géppel, amely szeptembertől hét útvonalon közlekedik majd Európa nagyvárosaiba.

repjegyvadász1

A szingapúri légi parádé megnyitása előtti este, egy gálavacsorán adták át a világ vezető szakmai légiközlekedési újságja és portálja, az Air Transport World díjait, ahol a Wizz Air elegáns társaságba került, többek között az Etihad mellé.

singaporewizz1

A vezérigazgató kezében a 2016 év Diszkont Légitársasága Díj, amit az európai légitársaság megteremtéséért, 12 éves sikeres működéséért kapott a Wizz Air. Váradi József a díj átvételekor megjegyezte, hogy az alapításkor sokan mondták, a diszkont légitársaság nem éli túl az első éveket.

Ezzel szemben „kétszáz millió dollárral kezdtünk és a cég jelenlegi értéke 2,2 milliárd dollár, ezért ez egy jó befektetés volt. Végső cél az, hogy vezető diszkont légitársaság legyünk Európában.” A díjhoz gratulálunk a Wizz Airnek.

singaporewizz21singaporewizz22singaporewizz23
A hír és a fotók forrása ATW oline

Erre a kijelentésre jól rímel a mai bejelentés a kutaiszi új bázisnyitásról, ahol a Tbilisziben tartott mai sajtótájékoztatón Georgia állam, az egykori Grúzia miniszterelnök-helyettese és egyben a gazdaságért és a fenntartható fejlődésért felelős minisztere, Dimitrij Kumszisvili és a Wizz Air vállalati kapcsolatok igazgatója, Owain Jones vett részt.

A Wizz Air heti két alkalommal repül Kutaiszi és Berlin Schönefeld, München Memmingen, Milánó Bergamo, Dortmund, Larnaca és Szófia célállomások között, míg a Kutaiszi-Thesszaloniki járat heti háromszor repül majd. Az új célállomásokkal a Wizz Air grúziai hálózata nyolc országot ér el 11 útvonalon. A járatokra a jegyek – egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket – 24.99 eurótól foglalhatók.

Kár, hogy a nyolcadik célállomás budapesti járatot nem vették be a kedvezményes jegyár körbe, szeptember végére a cikk írásakor több mint a duplájáért találtunk jegyet. Talán majd később lesz e vonalon is olcsóbb.

A kertjeiről és fákkal szegélyezett utcáiról híres Kutaiszi Georgia állam második legnagyobb városa. Leghíresebb látványossága a 11. századi Bagrati katedrális, mely az UNESCO világörökségi helyszínei közé tartozik. A Wizz Air 2012 óta működik Kutaisziben, ahol azóta több mint félmillió utast szállított. Az Épitő Dávid Király elnevezésű kutaiszi nemzetközi repteret egyébként magyar vállalatok építették, megnyitóján ezért rész vett a képen látható módon Orbán Viktor magyar miniszterelnök is.

Korábbi cikkünk:
A szingapúri képeken Görög Petra Wizz Air nagykövet.

Címkék: diszkont    hirek    légitársaság    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL