Közvetlen légi járat Budapestről Dallasba?

Texasban tárgyal a magyar külügyminiszter, ahol az MTI-nek adott nyilatkozatában elmondta, várhatóan újraindulnak a két ország közötti közvetlen légi járatok, de amerikai célvárost nem említett. A címben levő tippünket azért majd megindokoljuk.

repjegyvadász1

MTI szerint „Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy Texas az Egyesült Államok második legnagyobb – és legerősebb gazdaságú – szövetségi állama, s ma már a Magyarországon jelenlévő ötven multinacionális cég közül negyven itteni. Ezek a vállalatok kilencvenkétezer munkahelyet tartanak fenn hazánkban.

A mai texasi tárgyalások eredményeként újabb beruházások érkeznek Magyarországra: a közeljövőben több mint félezernyire lehet számítani. Ezek alapvetően a szolgáltatási ágazatban és az autóiparhoz köthető tevékenységekben jelentkeznek majd.”

Ha már a külügyminiszterünk Texasban jár, ott van az USA legnagyobb légitársaságának, az American Airlinesnak a székhelye is az állam fővárosának, Dallasnak a szélén levő Fort Worth-ben.

„A texasi gazdasági élet szereplőivel, potenciális magyarországi beruházókkal folytatott tárgyalások között szerepel az American Airlines vezetőivel tartott megbeszélés: várhatóan újraindulnak ugyanis a közvetlen légi járatok a két ország között. “Magyarország kifejezetten előnyös helyzetben van – hangsúlyozta az MTI-nek Szijjártó Péter -, mert a turisztikai ágazata kifejezetten dinamikusan fejlődik.” Tavaly 265 ezer amerikai szállt meg Magyarországon, s évente 600 ezer ember veszi igénybe a Magyarország és Észak-Amerika közötti légi járatokat.

Például a kanadai Torontó és Montreal, valamint Budapest közötti repülőjáratok kihasználtsága 92 százalékos, amely tény szintén jelzi az igényt a közvetlen légi forgalomra az észak-amerikai kontinenssel.”


Még több kép

Néhány éve New Yorkba volt közvetlen heti többszöri járat Budapestről, előszőr Deltával, majd American Airlines-szal lehetett utazni.

Ha Texas ennyire kiemelt partnerünk, mint a miniszter mondta, akkor miért ne repülhetne Dallasba, Jockey Ewing földjére közvetlen járat Budapestről akár egy új New York-i mellett, vagy azt váltogatva?

Címkék: légitársaság    polgári    repülőtér    ujdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL