Elon Musk következő projektje egy villany repcsi

SpaceX űrhajók, Tesla autó és Hyperloop mágnes vasút, no meg a Mars utazás szervezése után Elon Musk helyből felszálló elektromos alapon sugárhajtású szuperszonikus repülőgépen gondolkodik, szedték ki belőle Texasban az egyetemisták.

repjegyvadász1

Elon Musk a Szilicium völgy sámánja nem nyugszik, a jövőben összeköti két projektjét. Nemrég elmondta, hogy nemsokára minden közlekedési eszköz elektromos hajtású lesz, erre ő már a Tesla autóval letette a névjegyét. Logikus, hogy az elektromos autó után a villany repcsin gondolkodjon, hiszen űripari cégével is olyan dolgokat oldott meg, amit lehetetlennek tartott szinte maga is akkor, amikor abba belevágtak.

Elon Musk nem vacakol majd a reptérrel, a gép helyből fel- és leszálló lesz. A VTOL tehcnológai ma már nem gond, a kompozit sem újdonság. Musk meg a SpaceX űrhajóival már bizonyította, hogy képes könnyű, de baromi erős szerkezeteket építeni.

Az elektromos motorokról, töltésről és gyorstöltésről, akkumulátorok tároló kapacitásáról kevés ember tudhat többet, mint Musk. Aki ha akadályba ütközik, akkor könnyen a zsebébe nyúlhat, van miből finanszíroznia az elképzelését. Mikor versenytársai szórakoztak vele, egy mozdulattal az egész USÁ-n át kiépítette a Tesla autók ingyenes töltőhálózatát.

elon musk

Musk nem az az ember, aki véletlenül elszólja magát még egy egyetemista közönség előtt se, akik néhány napja úgy ünnepelték a Hyperloop mágnes vasúttal kapcsolatban, mint egy rocksztárt. A világsajtón úgy söpörtek végig a nem odavetett mondatai, hogy ez a repülőgép VTOL és elektromos hajtású és sugárhajtású és szuperszonikus lesz.

Hétköznapi embernek felfoghatatlan, miként lehet az elektromos energiából sugárhajtás és hozzá lazán egy szuperszonikus sebesség. Musk már szerintem sejti és ő egy nagyon makacs ember. Pénzt, paripát, fegyvert nem kímélve például már egy éve addig erőlteti a Falcon9 rakéta drón hajóra való leszállását, amíg az oda a tengerben lebegő zsebkendőre le nem száll – megtörtént – és állva nem marad – ez még várat magára.

A több mint száztíz éves motoros repülés elve a bicikligyárosok óta nem változott, ráférne valami új roppant eredeti megoldás, erre Elon Musk kiváló elme és fejlesztő lesz. Addig is ajánljuk e-kiskönyvünket az elektromos hajtású repülőgépekről.

Címkék: arcképek    elektromos hajtás    hiresség    repülőgép    ujdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL