Ryanair Magyarországon, eddig hatmillió utas

Ma délelőtt ünnepségen és sajtótájékoztatón jártunk, a Ryanair köszöntötte hatmilliomodik magyarországi utasát, aki családjával egy idei új diszkont légitársasági célpontra, az izraeli Eilat üdülőhelyre utazott.

repjegyvadász1

2007 óta repül a Ryanair Budapestre, kis szüneteléssel négy éve bázist is nyitott nálunk, azóta folyamatosan növekszik az utaslétszám évente, ami ma érte el összesen a hatmilliót. Kis ünnepség keretében a beszállás előtt köszöntötték a szerencsés utast, Szegedi Dórát.

6millió111

A hölgy családjával az izraeli üdülővárosba, Eilatba utazott, ami egy új idei téli Ryanair útvonal Budapestről. A képünkön a táblát a neves utassal Ilan Mor, Izrael állam budapesti nagykövete fogja, aki a sajtótájékoztatón elmondta:

„Izrael üdvözli a Ryanair eilati járatát. Ez a dél-izraeli város egy pezsgő turistaparadicsom sok-sok hotellel, gyönyörű tengerparttal és számos programlehetőséggel. A lenyűgözően szép Vörös-tenger meleg vizet, kiváló merülési és sznorkelezési helyszíneket és különféle vízi sportokat kínál. Eilatban az év 365 napján süt a nap. Bízom benne, hogy sok magyar turista fogja felkeresni ezt az egész évben működő üdülőközpontot, illetve Izrael számtalan egyéb izgalmas turisztikai látnivalóját.”

Amúgy a sznorkelezés az oxigén palack nélküli búvárkodást takarja, a képen meg duplán – kattintás – Eilat, mi is szívesen repültünk volna ma a turista paradicsomba.

eliat12

A híres utas beszállt, mi meg a sajtótájékoztatón meghallgattuk a piros blézerben levő hölgyet is, aki Olga Pawlonka, a Ryanair lengyelországi és közép- kelet európai értékesítési és marketing menedzsere. A térségben Lengyelországba és -ból fuvarozza a Ryanair a legtöbb utast.

Olga Pawlonka mindenkit bevont az ünneplésbe, amikor a hatmillió utas fényében 5396 forinttól induló döbbenetesen olcsó jegyeket jelentett be budapesti indulással február-márciusra, az akció január 18-án éjfélig tart. Szerinte a jegyeket gyorsan elkapkodják majd, érdemes minél hamarabb a megújult magyar nyelvű Ryanair oldalra kattintani.

olgahárom1

A prezentációból megtudtuk, hogy mi csak egy csepp vagyunk a tengerben, de legalább növekvő csepp. A menedzser asszony nagyon beszédes diákat vetített, négyet közülük nemsokára mutatunk, lehet bennük bogarászni.

Ha valaki nem tudná, a Ryanair Európa első és legnagyobb légitársasága, tavaly lépték át az évi százmillió utast, ebből 1,6 milliót adtunk mi. Hetvennél több bázis, háromszáznál több Boeing B737 repülőgép, még több megrendelve, ezerhatszáznál több útvonal, imponáló számok. Tíz éven belül meg szeretnék az utasszámot duplázni ezért nálunk biztos a következő hatmillióra nem kell túl sokat várni, ezt reméli Jost Lammers a reptér vezérigazgatója is.

Már nyáron négy új célállomás lesz Budapestről, aki meleg tengerre vágyik, az új célpontként Malagára, Máltára és Korfura repülhet. De a hűvösebb nyarat kedvelőknek is lesz egy új célpont, Koppenhága a 18 nyári Ryanair város között.

táblatábla2
tábla3tábla1

A sajtótájékoztató után felmentem a teraszra, az ünnepi járat a hatmilliomodik utassal már felszállt, viszont készítettem egy jó kis képtárat a jövő-menő gépekről, a következő héten érdemes lesz érte ide visszakukkantani.

Címkék: akciók    hirek    légitársaság    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL