Évi tíz millió utas: ma átlépte az álomhatárt Ferihegy

Ma délben egy tatai házaspár utazásakor a Budapest Airport utasforgalma elérte az idei évi 10 millió főt, ami minden idők legmagasabb utasforgalmi rekordját jelenti.

repjegyvadász1

A Budapest Airport dolgozóinak sorfala köszöntötte ma reggel a repülőtér 2A Terminálján Lukács Zsoltot és feleségét, Juditot, akik idén a 10 milliomodik utasok lettek a repülőtéren. A Budapest Airport ezzel hivatalosan is belépett az egy éven belül nyolc számjegyű utasforgalmat kezelő repülőterek elit klubjába.

4

A Tatán élő pedagógus házaspár a Budapest Airport nyereményjátékán szerezte meg az előkelő címet, amiben a repülőtér a 10 milliomodik utas helyét hirdette meg nyereményként. Zsolt és Judit az ajándéknak köszönhetően közel tíz év után ülhetett újra repülőre, hogy egy négynapos hosszú hétvégét töltsenek el Isztambulban a török Pegasus légitársaság jóvoltából.

A fantasztikus rekord alkalmából Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója fogadta a szerencsés utasokat a SkyCourt terminálépületben, ez idő alatt a repülőtér a többi utast is apró süteményekkel lepte meg. A nyereményutazást és az Isztambuli hosszú hétvégét a Pegasus Airlines biztosította, ami Törökország második legnagyobb légitársaságaként másfél éve, 2014 júliusában jelent meg a Budapesti piacon és az idei nyári időszakban már heti öt járatot üzemeltettek Budapest és Isztambul Sabiha Gökçen repülőtere között modern Boeing 737-800-as típusú repülőgépekkel.

lacus23

Az utasforgalmi rekord elérésében közrejátszottak az idén indított új repülőjáratok, a megnövelt repülőgép-kapacitások, valamint a sűrűbben közlekedő járatok éppúgy, mint Budapest egyre fejlődő turisztikai kínálata vagy éppen a külföldiek számára kedvező ár-érték arány.

A Budapest Airport idei átlagos forgalomnövekedése novemberig meghaladta a 12 %-ot, ami több mint kétszerese az európai átlagnak és ezzel egyike a leggyorsabban növekvő repülőtereknek a kontinensen. Csak az elmúlt egy évben 3 új légitársaságot köszöntöttek Budapesten és nem kevesebb, mint 18 új járat indult, az egész évet tekintve pedig 44 légitársaság összesen 100 útvonala volt elérhető a budapesti utasok számára.

pegazus

A Budapest Airport Kelet-Európa legjobb repülőtere – az utasok szavazatai alapján ezt ismerte el a Skytrax 2014-ben és 2015-ben. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. az AviAlliance GmbH (52,666%) által vezetett német (5%), kanadai (20,167%), és szingapúri (22,167%) befektetőkből álló konzorcium közös tulajdonában áll. A repülőtér termináljai 2014-ben 39 légitársaságnak adtak otthont, amelyek 9,15 millió utast szállítottak 35 ország 74 nagyvárosának mintegy 88 repülőterére.

Címkék: hirek    légitársaság    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL