Átszállás Prágában

Prágai sorozatunkban bemutattuk már a repülőutat, magát a repülőgépet. Most az átszállási lehetőségekről érdeklődünk Jávori Gabriellától, aki az AVIAREPS Magyarország Kft. által képviselt Czech Airlines értékesítési vezetője.

repjegyvadász1

Hogyan lehetne három szóval jellemezni a Czech Airlines csatlakozó járatok politikáját és hogyan kapcsolható bele ebbe Budapest?

A három karakteres szó leginkább az egyszerű, gyors és gazdaságos lehetne. Egyszerű, mert Prága egy problémamentes, és hatékonyan működő repülőtér. Gyors, mert a Vaclav Havel Nemzetközi Repülőtér méretéből adódóan nincsenek óriási távolságok, könnyű és gyors az átszállás, pláne az egyik Czech Airlines (CSA) járatról egy másik CSA légitársasági járatra. Gazdaságos, mert kedvező a repülőtéri illeték, ingyen a wifi, az éttermek, boltok kínálata és árfekvése is kiváló.

gabi

Mint minden légitársaság esetében, a Czech Airlines-nál is elsődleges szempont, hogy megfelelő csatlakozást nyújtson Prágán keresztül az általa repült, tovább úti célállomásokra. A budapesti indulás esetén a legtöbb csatlakozás a reggel 09.10-kor induló, illetve a délután 15.00 órakor induló járatokhoz van, ez utóbbi a téli menetrendben a januári és februári hónapok kivételével közlekedik.

Mi a két legkülönlegesebb desztináció Prágából és hogyan érhetőek el ezek Budapestről?

A magyar piac szempontjából legfontosabb célállomás, kiváló csatlakozással Budapestről Prága után Szöul, mely heti 7 alkalommal közlekedik Prága és a dél-koreai főváros között. Ebből a képen látható Airbus A330 tipusú repülőgéppel 4 saját, azaz CSA üzemelésű, 3 pedig a Korean Air által teljesitett járat. Mindkét gép közös üzemelésű (code-share), mind CSA, mind Korean Air járatszámmal foglalható. A járat kiemelten fontos, hiszen a Czech Airlines 44%-os tulajdonosa a koreai légitársaság. Fontos továbbá,- főleg a céges utasok szempontjából – Szamara, Almati, Jekatyerinburg is.

csa1

A teljesség igénye nélkül: a Czech Airlines-szal prágai átszállással hova utazhatunk még Budapestről?

A 2015/16-os téli menetrendben megmarad számos, nyáron indított desztináció: Velence, Billund, Bologna, Helsinki, Nizza, Almati és ismét visszaállítják Jerevánt. A 2016-os nyári menetrend tervezett újdonsága számos új desztináció, például Reykjavík, Málta, Birmingham, Szarajevó, Szkopje és Zágráb.

prag55

Továbbá, remélve az orosz piac fellendülését a CSA új járatok indítását tervezi még Kalinyingrádba, Kazányba, Ufába, Minszkbe és Odesszába a jövő nyártól. Végül a nyári menetrendben mindig sláger New York, amit a Deltával közösen üzemeltet a CSA.

Korábbi prágai riport anyagaink:

A Czech Airlines ATR72 típusú gépén utaztunk

Prágába repültünk

Balatonról menetrend szerint repültem Prágába

Propelleres géppel repültünk Prágába

Mezítláb a Moldva felett

Kislány a harci gépben

Címkék: interjú    légitársaság    Prága    repülőgép    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL