Jövőre Jordániába is repülhet a Wizz Air

Nemrégen szokatlan formában egy európai roadshow magyar állomásán jelentette be a Jordán Turisztikai Hivatal ügyvezetője, Abed Al Razzaq Arabiyat, hogy közeli a megállapodás.

repjegyvadász1

A Jordán Turisztikai Hivatal az Aviareps Magyarország Kft.-vel közösen workshopot rendezett a budapesti Hotel Boscolo-ban. A népes delegációt Nayef Al-Fayez turisztikai és műemléki miniszter vezette, aki a hotelban köszöntőjében elmondta, új intézkedéseikkel szeretnék növelni a turista forgalmat Európából. Tavaly csak 4500 magyar látogatott az országba vagy utazott át rajta, míg tíz évvel ezelőtt ez a szám meghaladta az évi 30 ezret.

jordan1jordan2
jordan3jordan4

A rendezvényen megtudtam: a jordánok a szervezett utak és a charterek mellett nyitnak az egyéni turisták felé, ez évtől a diszkont légitársaságokat is invitálják az országba. A Vörös tengerparti kikötővárosban, Akabában a Husszein Király – aki maga is aktív pilóta volt – Nemzetközi Repülőtéren érkezéskor kiváltható lesz a vízum, ami három napnál hosszabb tartózkodás esetében ingyenes. A másik eszköz a Jordan Pass 99 dollárért, amely magában foglalja az ingyenes vízumot és több mint negyven turisztikai célpont belépőjegyét.

A prezentációk számomra egyfelé mutattak: Mitől lesz izgalmas célpont az egyéni turistának Jordánia majd a diszkont légitársaságok korában? A sokszínűségtől.

jézusjerashBedouins sitting on top of a cliff looking down to the Treasury (El Khazneh), Petra, Jordan.

Történelmi emlékhelyek – a Jordán folyóban Keresztelő Szent János merítette alá Jézust, azóta is sokan járnak ezért ide. A sivatagi homok által konzervált római romváros, Jerash, templomok, színházak, tágas közterek és plázák, fürdők, szökőkutak és a városfalak átszúrta tornyok és kapuk. Petra, a sziklába bujtatott romváros, ahol Arábiai Lawrence szerint a csodálatos élményre nem találhatóak szavak.

holt tenger1akabadana

Nyaralás télen – Holt tenger és a Vörös tenger körüli szállodák, nemzeti parkok.

diver1deserttandem

Extrém sportok – Akabai öböl a Vörös Tenger-i búvárparadicsom, sivatagi dzsip túra, sziklamászás, terepkerékpározás, barlangászat, tandem ejtőernyőzés a Holt Tenger felett.

Reméljük, hogy jövő tavasztól már akabai Wizz Air jeggyel személyesen is megismerhetjük és írhatunk Jordánia szépségeiről, vagy egy utifilmet készíthetünk róla. Addig is három indiainak tűnő srác öt napos túrájáról szóló videó beszámolót ajánljuk.

Még több információ a Jordániai Turisztikai Hivatal honlapján látható vagy az Aviareps Hungary Kft-től kapható.

Címkék: légitársaság    polgári    rendezvények    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL