Tíz kép, egy videó a moszkvai légi szalonról

Augusztus végén Moszkva mellett rendezett nemzetközi légi és űripari kiállításról (orosz betűszóval MAKS) hat dolgot emelünk ki, beleszőve korábbi helyszíni élményeinket is, még ha csak linken is.

repjegyvadász1

Bár talán illetlenség cikket így kezdeni, de kérjük, kattintsanak a képekre, mert mögöttük egy másik és egész oldalas nagy kép várja az olvasókat.

maks

A Moszkva melletti Zsukovszkij reptér különleges hangulatát egy korábbi videónk érzékelteti. Az idén újítás volt a családi piknik jelleg, korábban a közönséget kordonokkal és őrökkel zárták el a repülőgépektől és a fűtől.

moszkva1

1. A szankciók hatása az üzletre. A Krím miatti szankciók és a rubel dollárra váltásának romlása kihat az üzletre, az orosz polgári légitársaságok kezdenek elfordulni a nyugati gépektől. Előtérbe kerülnek a már gyártott hazai repülőgépek – Szuhoj SzuperJet 100 és a Tupoljev Tu-204/214. Felgyorsítják az Irkut MC-21 repülőgép (a régebbi videónkon 3-perctől) fejlesztését, januárban jön a szűzrepülés, bár még jó lesz bele a nyugati Pratt and Whitney hajtómű.

A kép szellemesen mutatja a szankciók ellenére a nagy nyugati cégek ottlétét. Az Airbus új A350-nese először volt fővendég, a Boeing és más nagy nyugati cégek a csarnokokban makettekkel szerepeltek.

puytin

2. Hercegek, sejkek és királyok, no meg vevők Keletről. Az üzlet fókusza érthetően áthelyeződött keletre. Soha ennyi állami méltóság nem érkezett Jordániától Iránig, soha ennyi üzlet nem köttetett e térséggel katonai és polgári repülőgépekre. Utóbbiból jól ment a Szuhoj SzuperJet 100.

3. Szuhoj PAK FA T50, az ötödik generációs orosz vadászgép először szerepelt nyilvánosan.

régi1

4. Régi gépek új köntösben. Először hat éve jártunk ott, de a kiállított stratégiai bombázók még mindig ugyanazok. Mégse matuzsálemek, mert modernizáltan gyártják őket.

De az örökifjú Antonov An-2-öt is elérte a kompozit ipar.

ancsa

5. Szuhoj cápaszárnyú kompozit Ancsája, a TVS 2DT. A Szuhoj által támogatott szibériai repülési kísérleti intézet kompozitból építette ujjá a legendás kétfedelűt. Eltűntek a külső merevítők, sőt az alsó szárny végét cápásították, a gép turbóhajtóművet kapott. De fennmaradt a közel hetven éves konstrukció néhány kitörölhetetlenül jellegzetes dizájn eleme.

milx

6. Helirepülőgép és hidroplán drón A képen a Mil tervezőiroda PSV demonstrátor helikoptere, amit először láthatott a nyilvánosság. Az S betű a nagy sebességre utal, a cél az óránkénti 500 kilométeres utazósebesség. A szárnyak konvertiplánra utalnak. Az orosz heli-repülőgép le szeretné győzni az Airbus X3 és a Sikorsky X2 hasonló konstrukciót, bővebben róluk a linken.

A hátsó képen a Csirok hidroplán első emberes változata látható. Több különlegessége közül tavaly Gelendzsikben már bemutatták egy modellen a levegőben becsukható légpárnákat, amit a Csirok hidroplán vízre és hóra szálláskor ki sem nyit. A jelenlegi fehér változat három embert képes szállítani pilóta nélküli üzemmódban, elsősorban katasztrófa helyzetekben emberek mentésére használnák. A hidroplán részlegünkben később részletesen írunk róla.

Címkék: Moszkva    repülőnapok    repülőtér    ujdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL