Ascotban Bonhomme győzőtt, Besenyei ismét hatodik

Ascot nemcsak a lóversenyekről és a csodás női kalapokról, hanem már a motoros műrepülőgépekről és pilótáikról is híres. A hétvégén itt volt a Red Bull Air Race idei ötödik futama.

repjegyvadász1

A negyvenezer nézőt a helyszínen majdnem megtréfálta a hazai pályán induló tavalyi világbajnok Paul Bonhomme, amikor Hannes Arch-csal szemben az első párbajsorozatban kiesett. De ilyen a brit szerencséje, hogy legjobb másodikként bekerült a nyolcas körbe, újra Arch-ot kapta ellenfeléül, akit technikai K.o ért, az osztrák motorhiba miatt nem tudott felszállni.

ascot1

Aztán Bonhomme-ot már a végső négyesben nem lehetett megállítani, helyenként 370 km/órás sebességgel száguldott mindössze 25 méteres magasságban és magabiztosan győzött. Második lett az ausztrál Matt Hall, harmadikként a dobogóra pedig az a japán Joshihide Muroja léphetett, aki a mi Besenyei Péterünket győzte le a nyolc között.

Besenyei az új géppel már biztosan a középmezőnyben repül, két verseny után is látható, hogy szükség volt a gépcserére. Az amerikai gép a Parlament előtt a Duna felett versenyzett először, aztán Ausztriában a kabinbelsőt jobban Péter igényeihez szabták, ezért nem tudott vele pluszban gyakorolni. Újabb hatodik helye biztató a következő ausztriai futamra.

ascot21ascot22
ascot23ascot24

Összesítésben Bonhomme továbbra is az élen, akit ott is Mat Hall követ. Az előző két futamot nyerő Arch a harmadik. Besenyei pedig már gyűjti a pontokat, összetettben a 10-ik. A középdöntő után a következő lépcsőfok a Final Fore, a következő három versenyben reméljük ott izgulhatunk érte.

Akit a részletek tovább érdekelnek, a verseny magyar nyelvű honlapján bogarászhat.

Címkék: akrobata    pilóta    repülőgép    sport

1 hozzászólás

  1. Horváth Péter

    2015. augusztus 20. @ 13:55

    Hajrá Peti !

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL