Nemzetközi légi parádé lesz szombaton Miskolcon

A Borsod Megyei Repülőklub nyolc év után újra repülőnapot rendez Miskolcon. Az esemény egyik különlegessége a Retro Sky Team szlovák műrepülő csapat, akik korhű gépeikkel korhű öltözetben második világháborús légi színházat mutatnak be. Őket kérdeztük a héten.

airshow-plakat1

A plakátra kattintva látható az aktuális részletes program, de beszélik, hogy még két magyar Gripen is át fog húzni a repülőtér felett. Visszatérve a szlovákokhoz, a Retro Sky Team egyik vezetőjét, Ivan Volosint kérdeztük a héten a történelmi repülést bemutató csoport létrehozásáról.

– A Retro Sky Team 16 éve 2009-ben Kassán alakult meg. Egy Zlin 226 típusú repülőgépet festettünk át katonai színekre. Ezzel az egy géppel a repülőnapi és más bemutatóink nagy sikert arattak, ezért idővel célszerűnek láttuk további repülőgépek átfestését és a fellépések kibővítését. Jelenleg nyolc repülőgéppel dolgozunk, a második világháború befejezésének idei 70. évfordulója sokat segített népszerűségünk megnövekedésében. Örülünk, hogy első alkalommal Magyarországon, itt Miskolcon is élvezheti a közönség izgalmas történelmi időket idéző repülésünket.

retro11

A miskolci program részleteiről már a csoport másik vezetője, Michal Vejcik nyilatkozott a Repülni JÓ-nak.

– A Retro Sky Team minden tagja megy a Miskolci fellépésre. Műsorunk négy részből áll majd, köztük egy újdonság, az úgynevezett „Night Show” is. Fő számként a második világháború harcait imitáljuk a levegőben és a földön is. Fellépésünket pirotehnikai effektusok kísérik, a második világháborús korhű autentikus hangulat garantált a nézők felé. Végül a miskolci repülőnapon bónuszként egy sárga kétfedelű Pitts műrepülő géppel fellép Dusan Samko légi akrobata.

retro21retro22retro23

A Retro Sky Team a képek mellett közönségvonzó videókkal is segíti népszerűségét. A műrepülés során a gépben várható utas élményeket pedig kellemes visitozás mellett megnézhetik Dusan Samko egy korábbi videójában.

Reméljük szombaton minél többen eljönnek élőben megnézni a Retro Sky Team szlovák légi színházat. No meg a fekete magyar old timer L-29 sugárhajtású katonai gépet, az ejtőernyősöket, más légi és földi bemutatókat. Ne sajnálják érte a tombola nyereményt ígérő belépőjegy árát, a legfrissebb híreket pedig a rendezvény Facebook oldalán keressék.

A repülőnapon mi is részt veszünk, napközben friss anyagokkal itt jelentkezünk.

Címkék: akrobata    ejtőernyő    helikopter    repülőnapok    történelem

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL