Mazury Airshow: légi parádé a tóparton

Gizycko tóparti kisváros adott helyet a hétvégén Lengyelországban az évente megrendezett repülő fesztiválnak. Műrepülő füstök az égen, Hercules áthúzás, old timer vászonvadászok, helikopterek és ejtőernyősök, no meg két hidroplán szórakoztatta a szépszámú közönséget. Néhányan vízen hajókban élvezték a repülő előadást.

Az airshow-k világában a repülőterek mellett a tenger- vagy tópart a másik égi színpad. A fontosabb utóbbi helyszínek Európában a Festa al Cel Barcelonában, Ausztriában pedig a Scalaria Air Challenge a Wolfgang tavon és a lengyelországi tóvidéken a Mazury Airshow. Ott a legnagyobb gép a hétvégén a Lockheed C-130 Hercules katonai szállítógép volt, jól mutat a vitorlás felett.

hercules1

A két nap folyamán a fő attrakciók a különböző műrepülő bemutatók voltak, amelyek gazdag formában füstöt varázsoltak a tóparti égre. Szombat este a show tűzijátékkal folytatódott.

mas11mas12
mas13info27
Még több kép a rendezvény Facebook oldalán

Az old timerek is csatasorba álltak. Első világháborús vászonvadászok mellett a szocialista időszak repülőgépeit is láthatta a közönség.

face2oldtimerekszoc

Még több kép egy másik galériából

A helyszínt az különbözteti meg a repülőtér beton zöldjétől, hogy csodálatosan egybeolvad a víz türkizkék és az ég égkék színe és a vízparti klíma is kellemesebb. Egyéni műrepülés mellett a kék cseh Red Bull és a francia vörös kacsagépekkel felálló Patrouille Reva kötelék is izgalomba hozta a nagyobbrészt a parton levő közönséget.

mas99

A PAP hirügynökség képtárát is ajánljuk

A közönség láthatóan jól érezte magát, néhány további képet is mutatunk róluk.

post1maz1post2

A rendezők törekszenek a víz adottságainak kihasználására, ezért szerepelnek hidroplánok is a fesztiválon. Idén sajnos csak kettő árválkodott belőlük, de a képtárak alapján az égi füstködök mellett mégis ők adják a fesztivál különleges látványvilágát, sokat fényképezték őket.

infor8patryk csimanszki
info26spas5
A légi parádéról Patryk Szymanszki képei

Mindkét kétszemélyes hidroplán a vizről szállt fel. A fehér csónaktestű gép az egy SeaMax Görögországból, az úszótalpas kék-sárga pedig a Piper P-18A Super Cub Svájcból, utóbbi nem először szerepelt ezen a fesztiválon.

Címkék: akrobata    Mazury tavak    rendezvények    repülőnapok    vízirepülés

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL