Oshkosh: 13 kép a világ legnagyobb pilóta találkozójáról

A héten Chicago mellett Oshkosh-ban 10 ezer repülőgép, 30 ezer pilóta és 500 ezer látogató vett részt az EAA, a Kísérleti Repülőgépek Szövetsége által évente megrendezett ünnepen, az AirVenture-n.

Az EAA a világ legnagyobb tagsággal rendelkező szervezete, amely több mint hatvan éve rendezi ezt a találkozót, ami a jövő ünnepe mellett a régiségek felvonulása is. Lassan itt illik bejelenteni vagy megmutatni vagy beígérni az általános célú repülés újdonságait. A képek a rendező oldalairól származnak.

osh1

Ennyi embert és repülőgépet csak ilyen mezei hotelben, a fűvön a gépeik melletti sátrakban lehet elszállásolni.

osh rutan pt6nation1

Az AirVenture egyik díszvendége Burt Rutan volt, a képen 46 gépe közül az egyik, a PT6 Nation, egy delta és kacsaszárnyú, tolólégcsavaros luxus üzleti gép.

osh cozyjet

Rutan negyven éve itt mutatta be a képen látható Long EZ általa kitben gyártott repülőgépét, amit ládában vehettek meg és építhettek össze a pilóták. Az otthonépítés lehetőséget adott a továbbfejlesztésre is. Itt az egyik hozzáértő egy jethajtóművet tervezett és tett bele, hogy 500-zal tudjon óránként repülni Cozyjet-tel.

osh22

Egész nap, még sokszor sötétedés után is a közönséget különböző repülő programok szórakoztatják.

oshperlan1

Az európai konszern új utasszállítója, az Airbus A350 is először volt itt vendég. Alatta helyezték el a Perlan 2 tulnyomásos kabinú vitorlázógépet, amely jövőre repül majd 30 kilométer magasra az U2 és az SR71 nyomában. Mindezt a hullámrepülés elveivel és az Andok szeleinek segítségével tervezik.

oshb52a

A képen látható B52 stratégiai bombázó közel annyi éves konstrukció, mint maga a rendezvény, mégis ennyi évet kellett neki várnia, hogy itt is felléphessen. Az USA légierő díszegysége hangulatot teremtett hozzá. Egyébként megremeg a föld és elsötétül az ég, amikor a bombázó felszáll, ahogy azt először Fairfordban láttuk és levideóztuk.

osh f22 raptor1

A légierő modernebb gépeket is hozott, a képen a Lockheed Martin két lopakodó nehéz vadászbombázója, a modernebb F–35 Lightning II és a régebbi F–22 Raptor. A csinnadratta most sem hiányzik.

Nincs még vége, lapozzon

Címkék: hirek    katonai    képtár    pilóta    rendezvények    repülőnapok    történelem

1 hozzászólás

  1. Vízirepülés » Hidroplánok füvön, vízen Amerikában

    2015. augusztus 6. @ 19:11

    […] már máshol az EAA AirVenture Oshkosh-ról, most jöjjenek a hidroplánok először a többi gép között a […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL