Forma1 autós hétvége, repülőgépekkel

Ha csütörtök, akkor jönnek a Forma1 versenyautó pilóták Budapestre, hétvégén lesz a 30. Magyar Nagydíj a Hungaroringen. A forgalom ma inkább a ferihegyi kisgépes terminálon volt nagyobb.

A nagyfőnök, Bernie Eclesstone már tegnap megjött, a szokásos ezüst színű British Aerospace Avro-100 a hagyomány szerint vasárnap majd a futam vége előtt már újra levegőbe emelkedik.

bernie11

Jelenleg Hamilton gépe a legmenőbb, egy Bombardier Challenger 650 vörösbe mártva. Luis világbajnokhoz illően fogadta a hódolókat.

bombardier Challenge 605challengerhamilton1

A többiek gépei a moderntől a régiig bezárólag szintén a kisgépes terminálon találtak állóhelyet. Az olasz csapatok háttéremberei egy bérelt Airbus A320-szal érkeztek.

falcon12a320

A vendégeket a Budapest Airport részéről Kam Jandu kereskedelmi igazgató fogadta, a képen Felipe Massa-val, aki vegyes érzelmekkel jöhet hozzánk, hiszen nyert is futamot, meg szerencsésen túlélt egy komoly balesetet. A pilóták pedig kimentek az érdeklődők közé autogramot osztani, hiszen végső soron a sok fan tartja el a világ körüli utazó cirkuszt.

kam jandu és masszaricardo
button1luis
Fotók: Budapest Airport

A verseny légi támogatása a szokásos módon folytatódik a Dráva utca végén. A Margit szigettel szemben a pesti oldalon ott lesz megint a heliport, ahonnan indulnak-érkeznek a helikopterek három napon át a Hungaroringre, érdemes oda kilátogatni.

Címkék: helikopter    hiresség    repülőgép    repülőtér

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL