Ryanair Budapestről olcsón repül Izraelbe

A Ryanair novembertől téli izraeli járatot indít a Vörös-tenger partján levő üdülővárosba Eilat-ba – jelentette be a mai sajtótájékoztatón Audrey Legaigneuer értékesítési és marketing vezető.

A Ryanair gépe Odva repülőterére érkezik, amely 60 kilométerre fekszik a Vörös-tenger partján fekvő Eilat üdülővárostól. Delfinárium, tenger alatti obszervatórium, tevegelés a sivatagban és korallszigetek látogatása üvegfenekű hajóval teszik érdekessé a téli tengerparti nyaralást.

eliat12

A budapesti járatnyitással egy időben a litvániai Kaunasból és Krakkóból is elérhető lesz majd az üdülőváros. Ezzel a Ryanair is belépett az izraeli piacra, követve a Wizz Air és easyJet fapados légitársaságokat.

Az új útvonalon a járatok november 7-től várhatóan szerdán és szombaton indulnak majd.

A sajtótájékoztatóról mi is hiányoltuk Michael O’Leary vezérigazgatót, már csak azért is, mert kezdetben a budapesti bázis indításakor rendszeresen ő szerepelt ezeken. Az előadó elmondta, hogy a vezérigazgató elfoglalt, mert Európa legnagyobb légitársaságaként holnap ünneplik létrejöttük 30. születésnapját.

Ez nálunk is megérne egy nagyobb szabású ünneplést, mert egykor a vezér a budapesti bázisnyitásra télen naptárlányokat küldött fürdőruhában a saját álarcában (a lányok a kép mögött, kattintson).

Exif_JPEG_PICTURE

A Ryanair számai imponálóak: 2014-ben globálisan több mint 86 millió, 30 év alatt pedig összesen 750 millió utast szállított. Több mint 300 darab Boeing B737-800 és majdnem ugyanennyi megrendelt repülőgéppel az utaslétszámot 2024-ig 160 millióra tervezi növelni.

A járatnyitást a Ryanair szokásos módon kedvezményes jegyekkel is megtámogatja. 2015. július 8-tól szerda nulla órától 2015. július 10-ig péntek éjfélig 9299 Ft-tól foglalhatók a novemberi és decemberi repülőjegyek. A jegyár az alap illetékeket és díjakat tartalmazza, és egyirányú útra vonatozik.

Egyébként Budapestről a Ryanair téli menetrendje szerint 15 városba lehet majd közvetlenül eljutni, mely közül Athén, Koppenhága új célpont még.

Címkék: akciók    fapados    hirek    légitársaság    repülőtér

1 hozzászólás

  1. Kiss Józsefné

    2016. január 11. @ 15:47

    Nagyon örülök neki, tényleg olcsó áron tudok eljutni Eilatba, amit nagyon vártam már.

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL