Katonai gépek repültek a Balaton felvidéken

Fotókat kaptunk a Veszprém melletti jutasi lőtéren repülő helikopterekről és május közepén egy C17 katonai szállítógépet is láttak a Balaton felett.

Múlt héten fotókat kaptunk Groszwald Attilától, aki Mi-8 helikopter repüléséről készített egy albumot, amiből két képet ideidézünk.

groszi11

A felvételek a Capable Logistician 2015 gyakorlatról készültek, ahol a Magyar Honvédség katonáinak részvételével együtt összesen húsz nemzet 1400 katonája és mintegy 400 technikai eszköz gyakorolta az együttműködést.

cl215

A képre kattintva galéria nyilik

A honvédelem.hu képtára mellett még egy videó a gyakorlatról.

Május közepén egy nagy katonai szállítógépet is láttak az emberek Veszprém-Tihany térségében. Bodri Péter és mögötte Nyuli László fotója, amit annak idején az Index-nek küldtek be.

c17bodripéter

A repülőgép egy Boeing C-17 Globemaster III típusú, nagy távolságú katonai teherszállító gép volt. A Stratégiai Légiszállítási Képesség alapját képező Magyar Honvédség Pápa Bázis Repülőtér és a multinacionális Nehéz Légiszállító Ezred tartotta évente megrendezendő Családi Napját, aminek keretében a személyzetnek és családtagjaiknak lehetőségük nyílt arra, hogy utasként részt vehessenek egy rövid repülésen.

Korábban forgattunk Pápán a C17 rakterében, ahol egy magyar származású amerikai katona mutatta be a repülőgép képességeit.

Címkék: Balaton    helikopter    katonai    Pápa    repülőgép

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL