Film készül az Airbus 320 Hudson folyóra szállásáról

Clint Eastwood elhappolta Harrison Ford elől a sztorit, ő rendezi meg Sullenberg kapitány New York-i Airbus A320 géppel történt vízre szállásáról szóló filmet. Ősszel már indul a forgatás.

Harrison Ford a világhírű színész-rendező és nem mellesleg kiváló pilóta vegyes kedélyű hetet tudhat maga mögött. Öröm volt számára, hogy egy háborús géppel a golfpályára való kényszerleszállása után első alkalommal repült újból. A saját helikopterét vezette, a biztonság kedvéért másodpilótát is vitt magával.

ford1ford2Ford Beaver repülőgépe

Viszont szomorú lehetett azért, mert Clint Eastwood hamarabb szerzett finanszírozást a hat éves valós történet megfilmesítésére. Eastwood rendezte Amerikai mesterlövész tavaly közel 600 millió dollárt hozott a Warner Bros stúdiónak, a mesés bevétel alapján könnyen megegyeztek az egyébként már 85 éves házi rendezőjükkel. Pedig Ford, különösen a balesete óta, jobban látja belülről, mit él át egy pilóta akkor, ha teljesen elmegy a hajtómű.

Hosszabban már 2009-ben megírtuk a sikeres vízre szállást, de röviden összefoglalva a következő történt: egy belföldi járat felszállásakor mindkét hajtómű leállt, nem tudták azokat újraindítani. Így a kapitány levitorlázott az Airbusszal a Hudson folyóra, kiterelték az utasokat a szárnyakra. Szerencsére arrafelé élénk a kompforgalom, így a mentésre kiképzett személyzet segítségével a hajók felvették mind a 155 utast.

airbus0airbus1
airbus4airbus12
A linkeken rengeteg kép az Airbusról

A gépet egyébként múzeumba szállították, Sullenberg kapitány nagy sikerű könyvet irt a balesetről, ami akkor jelent meg, mikor a kapitány újra repülni kezdett az Airbusszal. A most 62 éves hős már letette a dzsojsztikot, de nagyon örül annak, hogy Clint filmet készít róla. Vajon mit mondott volna akkor, ha Harrison Ford ülne a rendezői székben?

Nincs még meg a főszereplő személye – akár egy másik pilóta világsztár John Travolta is beugorhat, ő is került már bajba a Boeing B707 nagy gépével. Nagy húzás lenne és szintén sok nézőt vonzana Angelina Joli, aki saját Cirrus R22-esével röpköd, de ő nőként nem igazán illene ide. Bár Eastwood mester a Millió dolláros bébivel egy bokszoló csajt már bevitt a sokszoros Oscar díj rengetegébe.

Lehet, hogy a kedvencem, Bradley Cooper lesz Sully kapitány, aki a rendező előző filmjének főszereplője volt. Vagy netán váratlan húzásként mégis Harrison Ford játssza el a szerepet?

Címkék: katasztrófák    pilóta    polgári    videó

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL