Győzelem napi légi parádé Moszkvában

A hagyományoknak megfelelően ma délelőtt a Vörös téren zajló katonai parádé végén, a tér felett különböző alakzatokban áthúztak az orosz légierő repülőgépei és helikopterei, így köszöntötték a második világháború európai befejezését jelentő győzelem napja hetvenedik évfordulóját.

A levegőben 140 helikopter és repülőgép reprezentálta az orosz légierőt, köztük két modernizált Szuhoj típus, a Szu-30 és Szu-35 nehézbombázók, a korszerűsített Mi-35M harci helikopter voltak a legújabbak. Moszkva felett első alkalommal csak az Ansat-U képzési helikopter repült.

moszkva1

A stratégiai bombázók már nagyon régóta változatlanok, a három ismert Tupoljev gép, az egymással szemben forgó légcsavarokkal repülő Tu-95MS és a hangsebesség feletti Tu-160 valamint a kisebb Tu-22M3 hasította az eget.

Nagyon erős volt a légi utántöltő képesség demonstrálása, több tanker húzott át töltésre váró gépekkel a nyomában, a Tu-160 egy légi kamerából mutatva majdnem megkezdte a tankolást.

tu95msT8T6

Vadászok közül az elfogó MiG-31, Szuhoj-24M, Szuhoj-34, Szuhoj-25SM vadászbombázókat és Jakovlev-130 kiképző gépet láthatta a tér közönsége. Helikopterekből a Kamov-52 Alligator, Mi-28N, Mi-35, Mi-26 és Mi-8 AMTSH repült még.

T13r2r4T9an124 kremlsu30 és 35

Végül de nem utolsó sorban régi és új formációk is bemutatkoztak. A Kecskeméten is járt Orosz Vitézek Szu-27-eseiből rakéta elterelő csillagokat szórtak, Mig-29 és Szu-27 gépekkel lerepülték a Kubinka Gyémánt alakzatot. Tizenöt Mig-29 és Szu-25-ös megformálta a levegőben a 70-nes számot és a végén hat Szuhoj 25 vadászbombázóval felrajzolták az égre az orosz trikolort.

Sajnos önálló videót a díszszemle légi részéről nem találtam, az egész ünnepség felvételén egy óra hét perckor kezdődik a légi program, érdemes a videó indítása után odahúzni a csúszkát, nemcsak a néhány belső légi felvétel miatt.

Nekem hiányoztak a légi felvonulásból a II. világháború történelmi gépei és a közönség a jövő orosz drónjait sem láthatta.

Címkék: akrobata    katonai    képtár    Moszkva    repülőgép    repülőnapok

1 hozzászólás

  1. Győzelem napi légi parádé a Vörös Tér fölött - Repülni Jó

    2017. május 15. @ 09:56

    […] a tavalyi hagyományos videó is, lehet az ideivel […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL