Nagygépes presztízsrepülések a Parlament előtt

Korábban augusztusban a nemzeti ünnepen, pár éve a Nagy Futamon húznak át a Duna felett nagy gépek, szerencsére már a látványról is gondoskodnak a fedélzetről is. A Malév, Wizz Air után idén a Farnair is belépett e klubba.

Pár hete jártunk a reptéren, akkor a régi egyes előtt állva fényképeztük le a Farnair Boeing B737-400F gépét, amely egy hete húzott át a Duna felett. A kép mögött a dunai repülés, érdemes kattintani.

Exif_JPEG_PICTURE

Tegnap megjelent a presztízs repülésről a szerencsére ma már szokásos videó is.

Tavaly a Wizz Air – talán akkori tíz éves születésnapja tiszteletére is – A320-as Airbusza húzott át, ő is kétszer, ha jól emlékszünk.

wfoto11

Még több fotó a Wizz Air repüléséről.

Akkor és ott is készült videó a pilótafülkéből.

Végül a ma már történelem, amikor a Malév utasszállító gépei húztak át legtöbbször az ünnepeken.

malevaug1

A gépeket általában a főpilóták repülték, csoda lett volna, ha ők kihagyják ezt a különleges lehetőséget. Régebben készítettünk egy videót arról, hogy miként készül fel és hogy látja belülről a feladatot a pilóta.

A Nagy Futamra visszatérve, ott előző nap Budaörsön mindig tartanak egy főpróbát. Idén ezt, tavaly meg amazt láttuk ott.

Címkék: pilóta    repülőgép    repülőnapok    videó

1 hozzászólás

 1. Szüle Zsolt

  2015. május 8. @ 12:42

  Kedves cikket író Kollega ! Az első a Travel Service volt 2001-ben Rubanyi kapitánnyal es velem mint sippanto első tiszttel. Igazán berakhattad volna a SKYEUROPE-ot is, hisz 2006-ban a Malévval köteléket repülve bizonyitotta azt , hogy a lowcost megfér egymás mellet Flag Carrierrel. Nem beszélve arról, hogy az volt az első ultra alacsony áthuzas 🙂 . Szonyeg szélen is álltam miatta 🙂
  Ha kell fotó, szivesen adok
  Üdvözlettel
  Zsolt

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL