Gripenjeink csapásmérő képességeket gyakorolnak

Svédországi éleslövészet után a magyar Gripenek itthon Kecskeméten földi célok elleni csapásmérő képességet gyakorolnak, amiről két napja egy videót tettek közzé.

Az éleslövészet után újabb feladatot gyakorolnak az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis JAS 39 Gripen magyar pilótái, de ezt már itthon Kecskeméten, amerikai tanácsadók közreműködésével. Most nem a légi célok, hanem a földi célok elleni csapásmérés a tananyag.

Exif_JPEG_PICTURE

Gripenjeink Berlinben

2016 évtől kezdődően hazánk is fontos szerepet vállal az Európai Unió harccsoportjában. A januártól induló feladatokra készülve a kecskeméti Puma század pilótái a Gripenek többfunkciós képességeit gyakorolják. Légi felderítés, levegő föld rakéták és együttműködés a terepen dolgozó légi irányítókkal, erről beszélnek a pilóták a következő videóban.

A videó egyik szereplője a képen is látható Langó Viktor százados, Gripen bemutató pilóta, aki a legutóbbi nagy sikerű kecskeméti repülőnapon is megmutatta a vadászbombázó képességeit. Részletek a Repülni JÓ ÖSSZERAKHATÓ e-könyvünk erről szóló fejezetében.

Címkék: katonai    Kecskemét    pilóta    repülőgép    videó

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL