Az easyJet gyógyrepülést is kínál

Minden hatodik-nyolcadik ember fél a repüléstől – ennek oka legtöbbször a klausztrofóbia, valamint a turbulenciától, fel- és leszállástól való szorongás. Az easyJet kétnapos kurzusain tapasztalt trénerek és pilóták segítségével eddig 2000 utas lett úrrá a félelmein.

Az easyJet két évvel ezelőtt indította el Fearless Flyer nevű kurzusát Liverpoolban, hogy segítsen utasainak leszámolni a repüléstől való félelmeikkel. A tanfolyam első napját a résztvevők még a földön töltik, ennek során Lawrence Leyton fóbiaszakértő és az easyJet egyik tapasztalt pilótája eloszlatja a repüléssel kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket, valamint hasznos technikákat tanít az idegesség leküzdéséhez.

111213

A második napon aztán egy egyórás próbarepülés alatt élesben is tesztelhetik a megszerzett tudást a résztvevők. A kis Airbus-szal elrepülnek egy körre valamelyik angliai repülőtérről, ahol bemondás és lelki felkészülés után imitálják nekik a turbulenciát, nem durván, csak lájtosan. Meg egy kapitány a pilótafülkében a képen látható módon oldja a feszkót felszállás előtt.

„El sem hiszem, hogy fel mertem ülni egy repülőgépre. Az elmúlt hét évben végig irtóztam a repüléstől, és még tegnap sem gondoltam volna, hogy lesz elég bátorságom a felszálláshoz. Viszont a kurzus remek volt, és a tanult technikáknak köszönhetően végre félelem nélkül repülhettem. Most már őszintén várom a családi vakációt!” – mesélte Sara Bell, a kurzus egyik résztvevője.

HIDROPLÁNOK Lesz-e újabb aranykor?
Megjelent legújabb e-könyvünk

„Akár extrém fóbiáról, akár enyhe idegességről beszélünk, a repüléstől való félelem jelentősen korlátozhatja az érintettek szabadságát. Nem tudják meglátogatni a családjukat, nem mehetnek üzleti utakra vagy távolabbi nyaralásra. A kurzus révén sokak számára nyitottunk meg új lehetőségeket, hiszen a résztvevők 95 százaléka a tréning után félelem nélkül száll fel a repülőgépre. Ausztráliából és Argentínából is kaptunk már köszönőlevelet” – mondta Mark Wein, az easyJet Fearless Flyer kurzusainak vezetője.

141516

Az easyJet tanfolyam a diplomával együtt egyébként 189 angol fontba kerül, a repülésre, ha akarsz, vihetsz magaddal plusz egy főként 69 fonttért bárkit, akár egy nem félő családtagot vagy barátot, aki erősít majd a levegőben. Kár, hogy csak angol reptereken megy a bátorító oktatás, nálunk is elkelne egy ilyen. Szerintem a téli szezonban az easyJet elég gépet tart a földön ahhoz, hogy egyet Budapestre vagy vidékre e célból egy-két hétre elküldhessenek.

Címkék: belföldi utas    első repülésem    fapados    félelem    légitársaság

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL