Londoni tőzsdén a Wizz Air

Ma megkezdődött a kereskedés a Wizz Air részvényeivel a londoni tőzsdén, a magyar kötődésű légitársaság részvényének jegyzése 1200 penny-ről indult.

A bevezetés napján Londonban Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója nyitotta meg a kereskedést, – videó róla – majd ünnepélyes keretek között aláírták a megállapodást a londoni tőzsdével. A kereskedés első félórájában közel kétezer kötést regisztráltak, az árfolyam 42 pennyt emelkedett.

Jozsef_Varadi_CEO

Váradi József az MTI-nek adott interjújában elmondta: a Wizz Air az első magyar cég, amelyik megjelent a londoni főpiacon, jelenleg 2 milliárd eurós vállalati értékkel rendelkeznek, ami a legmagasabb a piaci bevezetés idején a diszkont légitársaságok között.

Hangsúlyozta, hogy kifejezetten jól sikerült a nyilvános részvénykibocsátás, mivel az általuk meghatározott 1015-1200 penny-s sáv felső harmadán jegyezték az árat, nagyon erős volt az érdeklődés. Hozzátette: a másodlagos részvényeladásból származó részvénycsomagot 150-ről 220 millió euróra megnövelték a nagy érdeklődés miatt.

HIDROPLÁNOK Lesz-e újabb aranykor?
Megjelent legújabb e-könyvünk

Váradi József február 4-én jelentette be, hogy tőzsdére lép a Wizz Air. A légitársaság korábban is próbálkozott a nyilvános kibocsátással, de akkor visszaléptek. Váradi József korábbi nyilatkozata szerint a légügyi szektor működési környezete sokkal stabilabb, így kedvezőbb helyzetben tudnak a londoni tőzsdére lépni. A Wizz Air 23 360 008 törzsrészvényt dobott a piacra.

Az MTI hírét kiegészítve: A Forbes blogja szerint a Wizz Air részvénykibocsátásával többen is bekerülhettek a tíz milliárdosok klubjába, köztük Váradi József vezérigazgató, részvényeinek értéke 15 milliárd forintra tehető. Varga Zoltán a legnagyobb magyar magánrészvényes pakettje a kibocsátási árral számolva mintegy 17 milliárd forintot érhet, így rendesen előre lépett a magyar milliárdosok rangsorában. Két éve a hetvenedik hely körül volt, biztos ér vagy húsz helyet a tőzsdei megmérettetés.

Címkék: fapados    légitársaság    polgári

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL