Putyin a pilótafülkében

Az orosz elnök Budapesten tárgyal, mi is hozzáteszünk egy repülős momentumot a személyiségéhez. Néhány orosz gép, néhány pilótafülke, volt, amit az elnök ki is próbált.

Eredetileg az orosz elnöki flotta gépeit mutattuk volna, de ezek már szinte elárasztották a netet, így váltunk a pilótafülkékre.

be200be200aeads_irkut_12

Vegyünk előre egy személyes történetet. 2010-ben Gelendzsikben mi is ültünk a Beriev Be-200 vízbombázó hidroplán pilótafülkéjében, csak az első tiszt helyén és sajnos csak a földön. Mesélték, hogy Putyin elnök korábban repült a géppel, természetesen a kapitányi ülésben és nemcsak fogta a dzsojsztikot…

HIDROPLÁNOK Lesz-e újabb aranykor?
Megjelent legújabb e-könyvünk

A hidroplán a 21. században talán először a világon elnöki különgép is volt, amikor Putyin megérkezett vele egy Moszkvától 500 kilométerre levő tóra, melynek partján a világifjúsági találkozó résztvevőinek tartott egy előadást.

Superjet 100 cockpit putin173342820Superjet 100 girls

Az orosz regionális gép, a Szuhoj SzuperJet 100 is érdekelte, amiből nemrég gyártották le a századik példányt.

tu160btu-160cTupolev-Tu-160-Vitaliy-Kopylov-1

Az elnök sok katonai gépen repült. 2005-ben a Tupoljev Tu-160 bombázón élte át a szuperszonikus repülést. Még több képünk Moszkvából, ahol a Tupoljev bombázó a Tu-95 mellett volt kiállítva.

pakfa suhoj t 50Vladimir Putin,  Sergei Bogdant50

Putyin pár éve akkor éppen miniszterelnökként az új ötödik generációs orosz vadászbombázót, ami a Szuhoj gyár termékeként Pak Fa vagy T50 néven is fut, csak megtekintette.

samara űrközpontVladimir Putin Rides In A Submersible120906121900-putin-crane-migration--horizontal-gallery

Kisebb repülőgép, tengeralattjáró vagy sárkányrepülő működése is érdekelte az elnököt.

Putyin egy Forma 1 versenyautó vezetését is kipróbálta, mielőtt a világ sorozatba bekerült Szocsi városa.

Címkék: hiresség    katonai    pilóta    repülőgép

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL