Visszatér a Dunára, Budapestre a Red Bull Air Race

Red Bullék ma az egyik új helyszínen, Japánban közzétették a gyorsasági repülőverseny jövő évi naptárát. Július első hétvégéjén visszatérnek Budapestre a korábbi jól bevált helyszínre, a Dunára.

2015-ben a Red Bull Air Race világbajnoki sorozata nyolc helyszínnel folytatódik, melyek között három új helyszín, két teljesen új és egy régi-új szerepel.

pest1

Mögötte a versenynaptár képe

Nekünk a legfontosabb, hogy immár nyolcadik alkalommal, a legtöbbször a verseny történetében újra Budapesten is rendeznek futamot. Két ok miatt megjár ez nekünk. Egyrészt a magyar világbajnok pilóta, Besenyei Péter a verseny kitalálója, keresztapja, versenyzője, újabban kedvesen heccelődve már a nagyapja. Másrészt a sorozatban szintén Péter közreműködésével egy magyar versenygép, a Corvus Racer 540 is szerepel.

Karácsonyi könyveink

A verseny tavalyi újra indulásakor talán pénzügyi szempontok okán is egyre több lett a vizes helyszínek helyett az autó-, illetve Ascotban egy lovas versenypálya . Ez a fizető nézők miatt alakult így, hiszen a versenypályák zártabbak a jegyeladásra.

parlamentnél

Mögötte az első tököli futam

A jövő évi nyolc pályából öt ilyen zárt környezetet valószínűsít, mert az egyik új helyszínen Szocsiban is alapként írják a hivatalos oldalon az új Formula One autóverseny pályát, pedig ott bőven lenne tengerpart. A kép is vicces hozzá, egy olimpiai csarnok. Plusz a négy biztosan nem vizes pálya az őszi sorozatban: az ausztriai Spielberg Red Bull Ring, az angliai Ascot a lóverseny szentélye és két tavaly debütált amerikai autóverseny pálya, Dallas-Fort Worth és Las Vegas.

Tavasszal Abu-Dhabiban nyitnak a tengerparton jövőre is, majd Japánban az új város Csiba, ott egy szép folyóparti vizes kép szerepel, majd Szocsi után julius 4-5 jönnek Budapestre a régi dunai helyszín magasztalásával. Egy videónk egy régebbi dunai futamról.

Bemelegitésnek amúgy a Red Bull történelmi légi köteléke a Nagy Futamon már tavaly visszatért a pesti Duna partra, meg a budaörsi reptéren is fotózhattuk őket. Reméljük, hogy jövőre a Duna parton több mint 650 ezer néző szurkol majd Besenyei Péternek.

Címkék: akrobata    hirek    pilóta    sorozat    sport

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL