Etihad világbirodalom egy jeggyel

Az Egyesült Arab Emirátusok tíz évesnél alig öregebb nemzeti légitársasága Etihad Airways Partners néven egy új márkába szervezte a maga és a légitársasági leányvállalatai szinergiáit, előnyeit.

Az Etihad az elmúlt években szép lassan vásárolgatva kisebbségi részvényeket szerzett különböző légitársaságokban. Európában az Air Berlin, az Air Serbia és Svájcból a Darwin Airline, amit Etihad Regional-ra kereszteltek át. Indiában a Jet Airways, Afrikában a kis indiai óceáni állam nemzeti légitársasága, az Air Seychelles.

etihad_partners

Csak idő kérdése volt, amikor a birodalmat egy egységes márka alá rendezik, ezt láthatjuk a képen. James Hogan, az Etihad Airways ausztrál származású elnök-vezérigazgatója az új márka múlt heti bejelentésekor kiemelte, hogy hosszabb távon azt szeretnék elérni, ne legyen különbség a partnerségben résztvevő légitársaságok szolgáltatási színvonala között.

Jobban összehangolják a résztvevők a hat kontinenst átfogó több mint 250 járat csatlakozási lehetőségeit, egy foglalással lehet majd a teljes rendszerben repülőjegyet vásárolni. Egységes törzsutas programot vezetnek be, gyűlhetnek a kilométerek, minden légitársaságnál egyformán besöpörhetőek lesznek az ültetési és más előnyök. Feloldják majd egymás felé a black out időszakokat, amikor egyébként nem lehetne törzsutas pontokat szerezni.

fönökökberlinetihadjetetihad

De a vezér beszélt még a partnerség által kínált piaci előnyökről is. Termékek és szolgáltatások közös beszerzése, közös értékesítési szervezet létrehozása, az Etihad képzési központok megnyitása a többiek felé, közös kísérletek a szolgáltatások javítására és optimalizálására, hogy csak a fontosabbakat említsem.

Végül az új márka nyitott mások csatlakozásának elfogadására, nyilván a partnerségi programon kívüli Etihad leányok – a Virgin Australia és az ír Air Lingus – is szóba jöhetnek.

jetairwaystwin ottercsajok

Az Air Serbia és az indiai Jet Airways – a szerb nemzeti légitársaság korábbi neve is ez volt – magyarországi képviselője az Aviareps Kft.

Címkék: hirek    külföld    légitársaság

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL