Hidroplán repítés lesz szombaton Tatán

Az MNO hidroplánbloggereként egy fél éve a tettek mezejére léptem és szombatra megszerveztem a tatai Öreg tóra az elektromotoros rádiótávirányitású hidroplán modellek repítését.

tatabanner12

Többször jártam Ausztriában, ahol a hidroplán repítés már a felnőttkorát éli. Ők elvannak magukban, nem foglalkoznak a közönséggel. De ígérték, hogy hozzánk majd benéznek.

sebart katana1

Nekem mint nézőnek fantasztikus élmény volt a reptetések, a depo, a pilóták, elhatároztam, hogy elhozom az élményt legszélesebb értelemben a Repülni JÓ rajongóinak.

Kis kereséssel ráakadtam a hazai utolsó mohikánokra, akik örültek, hogy valaki magára veszi a szervezés nyűgét, így mondták.

havascessna3havascessna2havascessna1

Tata városa nyitott volt a helyszín megadására, köszönet érte. Az Öreg tavon korábban a pilóta szleng szerint a pufogós modellek repültek fesztivál betétként, de talán a nem környezetbarát motorok miatt lassan öt-hat éve a hidroplánok elmaradtak a műsorból.

Meg volt még korábban rádió zavarás is, amit egy évtizeddel később már kinőtt a technika. Ma a 2,4 GHz irányítók rádió jelei szerencsére nem tudnak összeakadni se egymással, se külső forrással.

végh laca1ivánuj1Exif_JPEG_PICTURE

A pilóták örömrepítései mellé szombatra annyit próbáltam szervezőként hozzátenni, hogy a találkozó látványos legyen a közönségnek. Szerencsére az idő úgy tűnik, velünk lesz és egy kis oktatókábeles repítéssel is megfűszerezzük a közönségnek nyújtott lehetőségeket.

Állandóan frissülő részletek a találkozó hivatalos oldalán.

Címkék: pilóta    rc modell    rendezvények    vízirepülés

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL