Jumbolair, ahol a repcsik a házaknál parkolnak

Floridában található egy különleges lakópark, ahol az utcákon repülőgépek gurulnak, a saját futópályájukon fel- és leszállnak. A repülési közösségben John Travolta a leghíresebb háztulajdonos, a privát Boeing B707 gépe a legérdekesebb látvány, ahogy ott álldogál az ablak alatt.

A lakópark létrejötte tipikus amerikai történet.

jumbo1

A múlt évezred vége felé Volt egyszer egy húszas éveiben pompázó és híres Revlon Charlie lány, aki meghódította az ötvenes éveiben járó kondi gép mágnás szívét. Aki ifjú feleségét Afrikában egy rezervátummal ajándékozta meg, ahol elefántokat, orrszavúakat és gorillákat tartottak és a Jumbolair nevet adták neki.

707terry jones thayernyitó

A történetbe érthetően repülőgépek is keveredtek, az feleség pedig az állatok mellett megszelídítette a repülőgépek kormányát is. Bár nem tengeralattjárók voltak, de Nautilus néven Boeing 707-es gépek is részt vettek a kontinensek közötti közlekedésben és a Jumbolair életében.

RC hidroplán pilóta találkozó Tatán

Aztán a házaspár a repülés szerelmeseinek egy amerikai közösséget álmodott, ahol lakni és repülni együtt érdemes. Kaliforniában vettek hozzá hektárokat és rajta teljes infrastukturával ellátott telkeket fejlesztettek. A szokásos lakóparki felszerelésen túl két leszálló pályát, a telkekhez guruló utakat építettek, a nevet meg egyszerűen hazahozták.

travitravolta kecotrav

A Jumbolair befektetői az üzletben már nem voltak nyeretlen kétévesek, ezért a világhírű filmszínész pilótát, John Travoltát is rábeszélték arra, építsen már náluk egy villát, meg a gépeinek hozzá parkolóhelyet.

Az eladásokat azonban Travolta világhíre sem tudta eléggé belendíteni, ezért a profilt kiszélesítették. A közösségi épületben pilóta találkozókat és egyéb repülős rendezvényeket szerveztek, de különleges esküvők és vállalati tréningek is segítették a fenntartást. A kiadásra épült villák is egyre szaporodtak.

Travolta a Boeing B707 nagygépével meg a Bombardier-vel a lakók közül egyedül maradt, a repülőtéren csak ezeknél jóval kisebb gépek landoltak-indultak. A többiek szerint a színész túl sokat használta és koptatta a pályát, ezért jogi csatározások is színesítették a repülősöket tömörítő lakópark életét.

12
garazs4

Aztán ahogy lenni szokott, a felek kiegyeztek, Travoltáról pedig a lakópark kapcsán egyre kevesebbet hallani.

Az alapító egykori Revlon Charlie lány, Terri Jones-Thayer pedig megözvegyült, ezért meg talán a lassabb haladás okán befektető társat vett be az üzletbe. Jelenleg néhány új villa épül, de egyre nagyobb szerepet kap a közösségi élet és a repülőgépek rendezvényekre szóló vendégsége.

terri1

Ahogy a képen kattintás után jól látható, Terri a nomád életet mindig vegyítette a jetkorszakkal, szőrén üli meg a lovat és az üzletet is. A Jumbolair lakóparkján kívül Terri nagygép pilótaként is híres. A Boeing B707 után úgy hírlik, vezetett nagyobb gépeket, köztük igazi Jumbó B747-est is. Az üzletasszony-pilóta neve nemrég jól csengett a Boeing B787 Dreamliner kampányában is.

Címkék: pilóta    repülőtér    ujdonságok

1 hozzászólás

  1. Harrison Ford pilóta és filmszínész világsztár 75 éves - Repülni Jó

    2017. július 14. @ 19:47

    […] amely az első sugárhajtású nagy utasszállító gép volt. Balról látható, amint Travolta kapitány egy ausztrál múzeumnak adományozza azt. Ford meg jobbról a Ford Trimotorral, amivel […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL