Kermit Weeks és a Baltic Bees a Scalarián

A hétvégén rendezték Ausztriában a Wolfgangsee-n a Scalaria Air Challenge repülőünnepet, amely a tavalyihoz képest két újdonsággal szolgált. Vendég volt Amerikából Kermit Weeks repülőgép-restaurátor és a Flying Bulls repülő múzeumát színesítette a Kecskemétről már ismert Balticumi Méhek bemutató kötelék.

Kermit Weeks tavasszal zárta be Floridában támogatók híján a Museum of Flight repülő múzeumát, mint látható, jól érezte magát itt Európában az old timer gépek között.

dorniertito belülrőlsokan

Repült Dornier Do-24ATT hidroplánjával, majd a vízről átvitték Salzburgba, ahonnan Tito egykori DC-6-osán tért vissza a tó fölé. Elhozta egykori múzeuma szobrát az esti díszünnepségre.

kermit és felixkermit és iren
kermit vicces fiúcsajokkal

Parolázott a hangsebességgel zuhanó emberrel és Iren Dornier-val, és megadta a szponzornak is, ami ilyenkor illik.

Amúgy a rendezvény a tavalyi sorminta szerint zajlott. Silóernyős verseny, sok hidroplán, Flying Bulls, Hannes Arch világbajnok éjszakai műrepülése és opera minden gépi mennyiségben, ahol a főbb szerepeket az old timer légi masinák játszották most is.

scalaria1

Dornier háromhajtóműves hidroplánja mellé idén nem hívták meg a Consolidated PBY5 Catalinát, valószínű ezt pótolta a Baltic Bees kék sárga szuperszonikus bemutatókötelék a tó felett.

mehek2méh pilótákméhek3

Nyolc év alatt egy tóparti szálloda rendezvénye nagyon megizmosodott, kíváncsian várjuk, milyen új elemekkel jönnek majd elő jövő nyáron.

este11

Címkék: képtár    repülőnapok    sport    vízirepülés

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL