Red Bull Air Race: Nigel Lamb nyert Malajziában

A cápaszárnyas sárga Breitling nyergében Nigel Lamb a 43 futama után először nyerte meg a repülőversenyt, Besenyei Péter az idén megszerezte első pontjait.

A Red Bull Repülőverseny oldala élőben közvetíti a futamokat, érdemes őket végignézni. Putrajaya-ban a pálya kiépítők fokozták az izgalmat azzal, hogy oda-vissza most háromszor kellett kerülgetni, közrefogni a kapukat, a két végén egy nagy esőcsepp szerű magas fordulóval fűszerezve.

pályaMatthias Dolderer (GER) - Actionracer

A párbajban Besenyei lelépte az éppen hanyatt repülő Dolderert, aki a nyolcas döntőben sem tudta őt megelőzni.

A harmadik menetbe, a végső négyes döntőbe a korábbi nagymenők kerültek, kivéve Nigel Lamb-et, akit valószínűleg a cápaszárny segített a győzelemhez, hiszen egy másodpercen belül osztották a dobogót. A sárga Breitling szárnyvégein ahogy kiálltak a kis körmök, egy rossz mozdulatnál várni lehetett, mikor vág bele esetleg az egyik kapuba. Lamb nem szerezte meg a többieknek ezt az örömet, inkább a sajátjaival ünnepelte először a győzelmet.

5pezsgoNigel Lamb (GBR) - Lifestyle

A pilóták három fajta géptípussal repülnek. Itt a mi Besenyei Péterünk hátrányban van, mert az Edge 540 és MX géppel repülők szerezhetnek egymástól tapasztalatot, de a magyar Corvus Racer 540-et Péter stábjának egyedül kell minden körülményre beállítania.

Besenyei Péter, a Red Bull Air Race világbajnokság „keresztapja” a szezon harmadik eseménye után végre elégedetten nyilatkozhatott. „Nagyon érdekes futamon vagyunk túl, a versenyzők és a motorok a hőséggel és a nagy páratartalommal is komoly küzdelmet folytattak. Ismét elképesztően szoros befutó alakult ki. Örülök a hetedik helyemnek és a pontszerzésnek, egyre jobb a gépem, élvezet volt vele a versenyzés! Stabil, jó időket mentem egész héten, folyamatosan javuló tendenciát mutatva.”

Red Bull Air Race World Series 2007

Besenyei már lélekben a következő havi lengyelországi versenyre készül, reméljük ott már dobogós lesz és nemcsak régebbi pezsgős képet idézhetünk fel róla.

Címkék: akrobata    pilóta    sport

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL