Red Bull főpróba a budaörsi repülőtéren

A holnapi Duna parti fél repülőnapot a Red Bull történelmi légi köteléke uralja majd, de a főpróbán Besenyei, Illés Tamás és Lujó, a Mi-2 helikopter ördöge is részt vett ma Budaörsön.

A Class FM reggeli műsora adta a keretet, Budaörs a helyet az edzésre. Illés Tamás világbajnokunk megműrepültette a főnököt, Besenyei Péter – aki már egy magyar ikon – pedig egy kölcsöngéppel elsőre és kapásból füvet nyírt és bemutatta, hogyan közelíti meg a részeg katona a repteret úgy, hogy nem hajlik el.

(Képeken a többi info a buborékban, kattintson, megéri.)

Exif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTURE
Exif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTURE

Péter holnap 11-kor az Erzsébet hídról száll majd fel, aztán a Lánchíd alatt szokás szerint átrepülve tartja meg a bemutatóját. A rádiósoknak mondta, nagyobb kihívás volt nemrég a Korinthoszi Csatorna szűk hat kilométere, mint ami holnap vár rá.

A Nagy Futam kettőn műrepül még holnap Veres Zoltán, meg Illés Tamás és Imreh Lajos, utóbbi a helikopterrel, a cikk végén kattintható a teljes holnapi műsor.

Exif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTURE

Amúgy a magyarokon kívül minden Red Bull volt és lesz majd holnap.

Exif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTURE

A második világháború legendás haditengerészeti vadásza, az F4U-4 Corsair a bemutató után a füvön összecsukta a szárnyát, pedig nem is a hadihajón volt, miközben a Cobra festette neki a hátteret.

Exif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTURE

A végén Illés Tamástól kérdeztem, az igazi fanok holnap honnan láthatják a legjobban az összes, köztük az ő bemutatóját. A Parlament előtti Duna feletti 600 méteres képzeletbeli kockába repülők valami váratlant is, búcsúzott holnapig.

Exif_JPEG_PICTURE

A Nagy Futam II repülős és autós show holnap 11-kor kezdődik a Duna felett, kattintson a részletes programra.

A mieinken kívüli főszereplő Flying Bulls történelmi repülőkötelékről ha holnap lemaradna, meg se álljon a nyáron a salzburgi Hangár 7 múzeumig az ottani repülőtér mellett.

Címkék: akrobata    helikopter    katonai    pilóta    repülőgép    sport    történelem

4 hozzászólás

 1. Hanna

  2014. május 1. @ 13:22

  Hol van a képünk Zsenyával?? 😀

 2. Dr. Varga Sándor

  2014. május 2. @ 11:24

  A Hölgypilóták Facebook oldalán, egyébként jól mutattok rajta.

 3. Hédi

  2014. május 2. @ 19:54

  köszönjük!! 🙂

 4. Vízirepülés » Nosztalgia videó a 10 éves Scalariáról

  2015. július 13. @ 16:34

  […] csupán Scalaria Fly-in, mert beszállt a történetbe a szomszédban, Salzburgban állomásozó Red Bull történelmi légi kötelék […]

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL