Airbus Helicopters, új név, nagyratörő tervek

A brand az brand. Sorra húzzák be a polgári repülőgépeken kívüli cégeket az európai légi ipari konszernbe. Januárban eltűnt a Eurocopter név, megszületett belőle az Airbus Helicopters

Röviden 2013 évről. Három híján félezer helikoptert szállítottak le, ebből kicsit kevesebb a felénél a katonai helikopter, három negyede Európán kívüli export. A termékértékesítés mellett több mint negyven százalék a szolgáltatási árbevétel.

ah11

Tavaly jelentősen előreléptek a robotirányitással és az X3 helirepülővel is.

Az idei egyik sláger az EC175 helikopter lesz, amelyre a típusengedély már szinte úton van. A helikopter 16 személyes, közel 300 kilométeres átlagban szeli a levegőt. Jól használható az olajipartól a turistákon át mentési feladatokig. Új típusú sebességváltó rendszere halkabbá teszi az üzemelését.

11ec17512ec17513ec175

Az EC175 az első olyan helikopter, amelyben a legmodernebb, Helionix® repülésirányítási rendszert is alkalmazzák, amely növeli a repülésbiztonságot és könnyebbé teszi a jármű irányítását. A rendszer alapját még csak az Airbus A380 óriásgépen alkalmazzák.

Az Airbus Helicopters még ebben az évben megkezdi az EC130 T2 típusú helikopterek leszállítását, amelyeket Vision 1000 adatelemző és az irányítást segítő képalkotó rendszerrel láttak el.

A katonai helikopterek között az idén is jelentős lesz a Tiger forgalma.

tiger1

Az X3 helikopterről részletesebben irtunk a Repülni JÓ Füzetek egyik kötetében.

Címkék: helikopter    hirek    katonai    polgári

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL