Egy éves a Repülni JÓ Füzetek

A Repülni JÓ Füzeteket két ok miatt hoztam létre. Egyfelől az olyan repülős témák feldolgozására, ami 15-20 oldalas terjedelme miatt ide, erre a felületre nem illik. Másrészt bíztam abban, hogy egy euróért – egy kávé vagy egy sör áráért – érdekli közönségünket a különleges tartalom.

2013 január 15-én, pontosan egy éve jelent meg a Milliárdosok az űriparban című Füzet elsőként, amit még 14 darab követett.

Két éve az előkészítés során először az elektronikus könyv formát favorizáltam, de oda se színes képet, se linket, se videót nem lehetett beszúrni. A Digitalstand rendszere viszont ezeket mind biztosította, sőt néhány oldal erejéig még ingyenes beleolvasási lehetőséget is kínál a rendszere az érdeklődőknek.

A Digitalstand viszont egy újságárus, az először nyomtatott formában készült lapokat kiegészítésként digitális formában is terjeszti.

A Repülni JÓ Füzetek volt, illetve most is az egyetlen egy olyan kiadvány a Digitalstandon, ami nem egy print fotokópiája, hanem eleve csak digitális formában készül. A 15 Füzet írása során létrejött egy olyan stílus, ahol a szöveg, a link és a kép-videó egyenrangú lett.

A lapok közötti megjelenési lehetőségnek, amit a magyar piac egyáltalán kínált, az egy éves tapasztalat alapján viszont volt egy nagy hátránya: a korábbi számok archívnak minősültek. Az archív leértékelő jelző, pedig minden Füzet tartalma ma is frissen megállja a helyét, mintha egy vagy több éve kinyomtatott könyv lenne.

Emiatt idén koncepciót váltunk, visszatérek az eredeti elképzeléshez. Az egyes Füzetek olyan mini könyvek, amelyekből bármilyen Repülni JÓ Digitális Könyv összerakható. Akár azonos témák mentén – kettő-kettő például az űrhajózásról, a légi parádékról, vagy a repülőgépekről, három-három női témákról vagy a jövő repülési megoldásairól, de más kombinációk is lehetnek.

Kínálhatnánk fixen egy 15 fejezetes Repülni JÓ Digitális Könyvként is, de pont az lesz benne majd az izgalmas, hogy mindenki annyit tesz bele, úgy rakja össze, ahogy neki tetszik. Ilyen bárhogy összerakható – gyerekkori legózásunk legszebb pillanataira emlékeztető – digitális könyv még nincs a magyar piacon.

Továbbra sem árulunk zsákbamacskát, mindegyik minikönyv jellegű Füzetbe bele lehet olvasni. A kereskedelemben szokásos módon 2-5-10-15 Füzetet tartalmazó csomagokat képezünk, így az egy összerakható Füzetre vetített csomagár a minél nagyobb csomagnál egyre csökken.

harmadik ötös

Ha valaki nyolc darab Repülni JÓ Füzetet venne, akkor 5+2+1 formában azt is megteheti. De jobban jár majd, ha egy tízes csomagot vesz és benne a két egyforma plusz példányt elküldi ajándékként. A csomagvásárlásban a darab számít majd, bármelyik Füzetből akár 15 darabot is vehet csomagban bárki.

Maradunk a Digitalstandon, de valószínűleg átkerülünk a könyvek közé, amit ott 2013 év közben nyitottak meg. A repülésről összerakható digitális élmény, a Repülni JÓ Digitális Könyv technikai és új kereskedelmi hátterének megteremtése időt igényel.

Ezért az első negyedévben nem készítünk új minikönyv Füzetet, viszont utána maradunk a havi megjelenésnél. Így még nagyobb lesz majd az összerakható választék, de bárki bármikor egyet is vehet.

Áremelést sem tervezünk, ebben az évben is 300 Ft marad egy minikönyv jellegű Repülni JÓ Füzet ára. Bármilyen összetételű és minél nagyobb 2-5-10-15 Füzetet tartalmazó vásárlási csomag összerakása esetén viszont a csomagban egy Füzet ára egyre olcsóbb lesz.

Címkék: akciók    hirek    olvasójegy    ujdonságok

1 hozzászólás

  1. Czirják Sándor

    2014. december 17. @ 20:51

    2008 ápr.7-én Kiss Dezső által készített riportot Vámos József alezredessel, akinek a címét szeretném ha rendelkezésemre bocsájtanák, lévén már több éve keresem, hogy hol lehet. Együtt jártunk Pásztón közép suliba és nagyon jó haverok voltunk. Több évtizede nem tudunk egymásról semmit
    Ha lehetséges nagyon örülnék ha megküldenék, vagy az e-mailemet küldenék el a részére. előre is köszönöm közreműködésüket. Üdvözlettel Czirják Sándor: czirja@freemail.hu

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL