Jeff Bezos kicsi légi robotfutárai

Jeff Bezos felfedte kártyáit. Pár éven belül az Amazon dotcom pilóta nélküli kis légi járműveket, légi robotfutárokat alkalmaz majd a megrendelt kisebb súlyú áruk fél órán belüli kiszállítására, ha közel húsz kilométeren belül az ügyfél a gyorsaságot igényli. A milliárdos nemcsak az űriparban keresi a megoldást, hanem az eredetileg online könyvárusító cége is tovább robotizálódik.

A Hölgypilóták nemrég írt egy olyan angol vendéglőről, ahol egy mini drón a pincérlány. Kínában már szülinapi tortát szállít egy octocopter, nyolc rotoros kis automata repülőeszköz, mert ott a pilóta nélküli légi jármű, az UAV teljesen legális.

Bár a rendőrség megtagadta egy ottani péktől a kifliszállítást octocopterral a folyó túlpartjára, azzal az indokkal, hogy a nehéz csomag ráeshet a hídon kerékpározók fejére.

Jeff1

Jeff Bezos is octocoptert alkalmaz. Bevezetésére már csak a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) döntésére várnak. A hatóság csak 2015 évre ígérte a polgári drónok szabályozásának és engedélyezési mechanizmusának megalkotását.

A videó bemutatja a Prime Air működését, az egész rendszerből már csak az ajtón való kopogás hiányzik.

Egy nem is messzi napon napon a pilóta nélküli légi járművek látványa olyan megszokott lesz, mint ma az utakon a teherautóké, mondta az interjúban Bezos. Láttuk, hogy az amerikai milliárdosok az új üzleti modellek kialakitása során nem a levegőbe beszélnek.

Címkék: drón    helikopter    polgári    uav    ujdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL