Hungarian Tricolors, hozott anyagból

Nádas Tamás motoros műrepülő világbajnok izgalmas magyar bemutató légi köteléket hozott létre. Az ő amerikai modern műrepülő versenygépe mellé betársult két egykori szocialista hagyaték. Egy cseh sugárhajtású kiképző vadász és egy szovjet helikopter. Ők a Hungarian Tricolors, a jövendő repülőnapok kedvencei.

Az idei kecskeméti repülőnapon fellépett 7 többségében világhíres bemutató repülőkötelék mindenkit meggyőzhetett arról, hogy a rajongók hiányolták közülük a magyar nemzeti színű füstködöt.

Nádas Tamás világbajnokhoz méltóan lépett előszőr, és őszre összehozta a Hungarian Tricolor. Rajta kívül a másik két gépet is láthattuk önálló bemutatóval az idén Kecskeméten.

nadas55

A nagyítható képen a négy muskétás. Nádas Tamás, Imreh Lajos helikopter pilóta, Szakács Gábor a vadászgép pilótája és Komócsi Zoltán a vadászgép tulajdonosa. Aki Angliában vette meg a húsz éven át nálunk a légierőben működő típus egy repülőképes példányát.

nadas2nadas4nadas8

A kötelékben a repülések összehangolása lesz majd az izgalmas. A Mi-2 helikopter maximális sebessége annyi, mint a L-29 Delfin minimális sebessége. Az Edge meg fele olyan gyors, mint a sugárhajtású vadászgép. Az egykor szovjet reptéren, Kiskunlacházán edzés közben azért már látható, hogy megtalálják a fiúk a közös nevezőt.

Amúgy a Mi-2 is régi műrepülő, az idén Börgöndön majdnem felborított bennünket, amikor pilótanőjével közösen vigyáztunk az egyik motoros vitorlázógépre. Az L-29 Delfin pedig már ott is megmutatta, hogy a fű mint futópálya nem akadály. Az új magyar légi kötelék ezért nemcsak nagy reptereken bűvölheti el a közönséget.

Exif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTUREExif_JPEG_PICTURE

Reméljük, hogy a következő kecskeméti repülőnapon a Hungarian Tricolors már nagy hírű kötelékként osztja majd a füstködöt.

Címkék: akrobata    helikopter    katonai    Kecskemét    repülőnapok    ujdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL