easyJet növekedése belülről

A Budapestről is repülő európai vezető diszkont légitársaságot három éve az iparágon kívülről igazolt Carolyn McCall vezérigazgatónő vezeti sikeresen. Mi a titka a növekedésnek egy pénzügyi jelentés fényében?

A válságokkal sújtott Európában és a peremvidéken az évi hatvan millió utas megtartása sem egyszerű, nemhogy a növelése.

easyjet111

A tavalyi októberhez képest idén 5,4 százalékkal többen, 5 530 091-en utaztak az easyJettel. A repülőgépek telítettsége, a load factor 0,7 százalékponttal 89,1 %-ra emelkedett. Az elmúlt 12 hónapban az easyJet gépei 89,4%-os kihasználtsággal repültek, az éves utaslétszám pedig 4 százalékkal, 61 042 699-re nőtt.

c1

Egy tőzsdei cég, mint az easyJet tulajdonosait végső soron csak az hatja meg, ha nő a papír árfolyama, nő a cég profitja, no meg nő az osztalék. És mindez egy (vezérigazgató) nő miatt.

Az utasszám növekedés részben abból adódott, hogy az üzleti utasok megszerzése végett a vezérigazgatónő több új járatot központi repterekre vitt, ahol nagyobbak a költségek.

A növekvő üzemanyag költségeket a kevesebb kerozint elnyelő új repülőgépekkel próbálták ellensúlyozni, előre léptek a mobil alkalmazásokban.

bázisok és célállomások1

Aztán az angol font, USA dollár, euró árfolyamok között is lavírozni kell azért a közel félmilliárd fontos adózás előtti nyereségért.

A téma folytatása a mai napon éjfélig fél áron – mindössze 150 Ft – a Fapados vezérnők című Repülni JÓ Füzetekben. Az Internetes Vásárlás Napján kérjük, tiszteljen meg bennünket azzal, hogy vásárlásával segíti jövőbeni munkánkat is. Köszönjük

Címkék: fapados    légitársaság    ujdonságok

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL