Wizz Air Dubajon át szökken majd Indiába A321 Airbuszokkal

Pénteki frissítés – hosszabb utakhoz nagyobb gépeket rendeltek az Airbustól. Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár kedden több fontos egyezményt irt alá Indiában, jelentette az MTI, köztük egy légügyit és egy űrügyit.

A Wizz Air ma pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy leadott megrendelései közül huszonhatot a képen a légitársaság színeiben látható Airbus A321-es típusra módosított.

a321

Az Airbus A321 az A320-as gépcsalád legnagyobb tagja, hatótávolsága is nagyobb, mint az A320-as repülőgépeknek. Szárnyfesztávolsága megegyezik az A320 típuséval, de maga a gép 7 méterrel hosszabb így 40 székkel több fér el az utastérben.

A nagyobb ülőhely kapacitás támogatni fogja, hogy a Wizz Air népszerű útvonalain megfelelhessen a keresletnek, és alacsonyan tarthassa viteldíjait. A Wizz Air nemrég új, hosszabb távú útvonalakat jelentett be, például Izraelbe, Azerbajdzsánba, az Egyesült Arab Emirátusokba és Oroszországba, a nagyobb repülőgépek valószínűleg ezeken a vonalakon teljesíthetnek majd szolgálatot. (Frissítés vége)

Repülni JÓ Füzetek akció
Egyet fizet, kettőt kap

(Eredeti bejegyzés kedden) Megállapodtak a légügyi egyezmény módosításának irányáról is – közölte az államtitkár -, így Mumbaj és Budapest között megindulhat a közvetlen járat, amelyet a Wizz Air fog üzemeltetni Dubajon keresztül.

baku11

Baku, Moszkva, Mumbaj
az első kettő bejelentésén maga az államtitkár is részt vett

A felek aláírtak egy olyan együttműködési megállapodást is, amelynek nyomán az indiai Mars-program földi kiszolgálására magyar cég szállíthat világszínvonalú műszereket.

mumbai

Még 26 kép az indiai városról, amely a technológiai ipar fővárosa Indiában. Gyűlnek a Wizz Air skalpok az 1001 éjszaka mesés városairól, Baku, Dubaj, Mumbaj.

Repülni JÓ Füzetek akció
Egyet fizet, kettőt kap

Címkék: fapados    hirek    légitársaság    űr

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL