Hét futammal Red Bull Repülőverseny jővőre

Három kontinensen rendezett hét futammal tér vissza jövőre a Red Bull Air Race világbajnoki versenysorozat, a 12 versenyző között természetesen Besenyei Péterrel.

A biztonság fokozására, illetve az újraszervezésre áldozott hároméves szünetet követően a sorozat 12-fős mezőnnyel tér vissza, köztük Besenyei Péterrel és a címvédő Paul Bonhomme-mal, jelentették be nemrég Malajziában, az egyik jövő évi helyszínen, Putrajavában.

A 2014 évi szezon bejelentése Malajziában

A versenysorozat számos technikai újítást vezet majd be, mint például a szabvány motorokat és propellereket, a pilonok még könnyebben szakadnak, amennyiben a gép szárnya elkaszálná őket, továbbá a pilonok magasságát is megemelik 20-ról 25 méterre. Szigorítottak az előírásokon és a szabályokon a pilóták biztonságának érdekében.

2014a

Egy másik biztonsági újítás, amely mellesleg egyben egy újabb fénypontot jelent majd a futam során, az új Challengers Cup verseny, amelyet 2014-ben vezetnek majd be. A verseny az ide kvalifikált újonc pilóták számára lehetőséget biztosít majd, hogy értékes versenytapasztalatot szerezzenek a Red Bull Air Race egyes pályáin. Ők ezen felül több edzőtáborban is csiszolhatják tudásukat az idény során.

Peter Besenyei (HUN) - Actionhid alattszárnykam

A malajziai leendő versenypálya
Besenyei Péter szárnykamerájából

„Rettentően hiányzott a Red Bull Air Race, mert a versenyszerű repülés fantasztikus dolog” mondta Besenyei Péter, az sportág keresztapja, aki egyike azon a pilótáknak, akik már a kezdetektől ott vannak a Red Bull Air Race mezőnyében. Besenyei nem tétlenkedett és a sajtótájékoztató alkalmából remekbe szabott bemutatóval demonstrálta, hogy mennyire is hiányzott neki a versenyzés.

A címvédő brit Paul Bonhomme, aki a legutóbbi két világbajnokságon (2009-ben és 2010-ben) is diadalmaskodni tudott, 2014-ben sorozatban harmadik világbajnoki címéért száll majd harcba, ami rekordot jelentene. Ebben igyekszik majd megakadályozni őt a 2008-as bajnok osztrák Hannes Arch, illetve az az amerikai Kirby Chambliss, aki 2004-ben és 2006-ban is az élen végzett.

Peter Besenyei (HUN) - Lifestylemaláj besenyonagy öreg

A résztvevők listáján szerepel továbbá a brit Nigel Lamb, az ausztrál Matt Hall, természetesen Besenyei Péter, a francia Nicolas Ivanoff, az amerikai Michael Goulian, a német Matthias Dolderer, a japán Yoshi Muroya, a kanadai Pete McLeod és a cseh Martin Sonka is.

Besenyei Péterről és a versenysorozat születéséről ajánljuk Repülni JÓ Füzetünket.

Címkék: akrobata    hirek    képtár    külföld    pilóta    sport

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL