Budaörsi képforgácsok

Szombaton a budaörsi repülőtéren jártunk, ritka alkalom, repülőnap volt éppen. Képek, rajtuk hosszabb-rövidebb buborék szövegek a családias hangulatról és a végén egy csöpp elmélkedés a ritka jelzőről.

Nádas Tamás, legfrissebb motoros műrepülő világbajnokunk volt a főszereplő, légi bemutatóját még a repülőtéren kivülről láttuk, miként elmenőben az ejtőernyősöket is.

Kihoztak a hangárból Mig-21-eseket, de nézelődni is lehetett befelé a hangárba.

A fő attrakció a sétarepülés volt, no meg a bemutatók égen és földön, buborékban kommentálva.

Az új mobilunk fotó funkciójával is próbálkoztunk, még nem tökéletes a kezünkben, négy képet azért mutatunk itt vele.

Láttunk Malév nosztalgia sarkot, meg a szokásos és szükséges kirakodóvásárt, gumiköteles ugrabugrát, meg a népélelmezés klasszikus elemeit.

Zárókép, ahol Budaörsön már jól megfér egymással a város és a repülőtér, a bevásárló központok garmadája sem takarja ki a budaörsi templomot.

A rendezvényt tavaly nagyobb média elő- és utózöngével még Dunakeszin láthattuk, amely repteret állandóan ki-bezárják, most éppen lakat van rajta.

Sajnos, lassan legenda lesz az olyan repülőnap, amit – mint Kecskemét – nem az állam rendez vagy az önkormányzat támogat, mint Börgöndön.

Pedig a képekről árad a közönség repülés iránti szeretete, mégoly lepusztult környezetben is, mint a budaörsi repülőtér.

Címkék: képtár    repülőnapok    repülőtér    sport    vitorlázók

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL